Svečano otvoren 22. Ljubuški karneval

Datum objave: 10.02.2020   Broj čitanja: 510
Predajući ključeve grada Barbarić je izrazio zadovoljstvo što je ovogodišnji Ljubuški karneval otvoren upravo na kuli Herceg-Stjepana..
Svečano otvoren 22. Ljubuški karneval

 

Danas je na kuli Herceg-Stjepana svečano otvoren 22. Ljubuški Karneval i proglašena Karnevalska Republika Ljubuški.

 

Karneval je otvoren primopredajom ključeva grada koje je prvom vladaru Ljubuškog, Herceg-Stjepanu, predao gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić.

 

Predajući ključeve grada Barbarić je izrazio zadovoljstvo što je ovogodišnji Ljubuški karneval otvoren upravo na kuli Herceg-Stjepana, najavio je obnovu Kule, te novom vladaru Ljubuškog zaželio dugu i uspješnu vladavinu.

 

Nakon proglašenja Karnevalske Republike na jarbol su visoko podignute karnevalska i europska karnevalska zastava uz zvuke karnevalske himne: Oj mačkari Europljani!.

 

Prije toga, u kratkom uvodu, Meštar od Karnevala je naglasio da se nada kako će se i ovogodišnji Ljubuški karneval ispuniti očekivanja građana Ljubuškog. Zatim je u nekoliko kratkih crtica podsjetio na prošlih 20 godina Ljubuškog karnevala izražavajući posebnu zahvalnost prvom Meštru od Karnevala Radoslavu Dodigu.

 

Nakon što je prošle godine predstavljena službena maskota ljubuškog karnevala, Džudžan Džidžo, ove godine je predstavljen i službeni novinar Karnevalske Republike Ljubuški – Al Đazirko.

 

Održana je fešta od prvog Meštra, u počast prvom ljubuškom meštru od karnevala, Radoslavu Dodigu te je izložena retrospektiva 2. Ljubuškog Karnevala.

 

Bili su tu i vitezovi herceg Stjepana na konjima, srednjovjekovni trgovci sa „kenjcima“, oživljene su neke stare legende, vile su plesale kolo na vrhu Butorovice i još mnogo toga zanimljivog.

 

Osim Karnevalskog društva Prolog, u programu na kuli sudjelovali su Vitezovi herceg Stjepana, HKD sv. Ivan iz Graba i HKD Antas Mucić iz Ljubuškog.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio