Izvršio nuždu uz ogradu zračne luke, mora platiti 80 eura kazne

Datum objave: 10.02.2020   Broj čitanja: 553
Okrivljenik se branio da ima zdravstvenih problema s prostatom. Sud nije povjerovao..
Izvršio nuždu uz ogradu zračne luke, mora platiti 80 eura kazne


Poduzetnik iz Splita kažnjen je na splitskom Prekršajnom sudu kaznom od 595 kuna ili 80 eura zbog prekršaja članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, uriniranja na javnom mjestu na travnatoj površini uz zaštitnu ogradu Zračne luke Split, čime je, konstatirao je sud, vrijeđao moralne osjećaje građana.

 

Okrivljenik je sudu obrazložio da je upravo sletio u Split i da ga je 'stislo' prilikom napuštanja terminala. Ima problema s prostatom pa nije bio u mogućnosti potražiti toalet jer bi mu to oduzelo dosta vremena pa se pomokrio kraj ograde na travu iza jednog stabla. U tom trenutku naišao je policajac koji ga je smjesta odveo u postaju aerodromske policije.

 

Na suđenju je svjedočio i policajac koji je priveo okrivljenika. Napomenuo je kako se mjesto na kojem je urinirao nalazi stotinjak metara udaljeno od nužnika u zgradi Zračne luke, piše Dalmatinski portal.hr.

 

Sud nije prihvatio obranu okrivljenika da je urinirao na javnoj površini zbog zdravstvenih problema. Smatra da je mogao izbjeći tu situaciju da je nuždu obavio u sanitarnim prostorijama Zračne luke iz koje je upravo izašao. Sud nije dobio nikakvu dokumentaciju iz koje bi bilo vidljivo da okrivljenik ima zdravstvene probleme.

 

Otegotnih okolnosti nije bilo, a olakotne su bile dosadašnja prekršajna nekažnjavanost te činjenica što su nisu prouzročene štetne posljedice.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio