FOTO: Putovi Grude potvrđuju zašto su među liderima u izgradnji cesta i autocesta

Datum objave: 11.02.2020   Broj čitanja: 1696
Oni koji redovito putuju magistranom cestom M6.1 Mostar-Široki Brijeg bili su u ponedjeljak iznenađeni zastojem na ovoj dionici zbog radova na kružnom toku u Međinama koji će u budućnosti povezivati ovu magistralnu cestu s mostarskom Južnom obilaznicom.
FOTO: Putovi Grude potvrđuju zašto su među liderima u izgradnji cesta i autocesta

 

Naime privodi se kraju prva faza radova na mostarskoj južnoj obilaznici koja obuhvaća radove na dionici Međine-Miljkovići ukupne dužine 6,5 km, za koju je ugovor potpisan sredinom prosinca 2018. godine, a novi kružni tok u Međinama je jedna od posljednjih točki na ovoj dionici.

 

Radnici tvrtki “Putovi d.o.o. Grude” i “HP Investing d.o.o.” Mostar proteklih mjesec i više dana pripremali su teren kako bi prometni zastoji na prostoru Pologa i Međina trajali što kraće.

 

Ostaci stare ceste Mostar-Široki Brijeg su iskorišteni kako bi se dobio prostor za novi kružni tok, a radnici su unaprijed napravili konture budućeg rotora na dijelu koji je bliže novoj obilaznici, kako bi automobili mogli neometano putovati starom magistralnom cestom.

 

Od ovog rotora započinje buduća Južna mostarska obilaznica koja ide preko Mostarskog Blata do mjesta Miljkovići, gdje je ranije također napravljen rotor. Od tog rotora vozači će moći ići u smjeru Rodoča preko Varde, potom u smjeru Čitluka magistralnom cestom M-17.4, ili preko Kobilovače starom cestom do Mostara.

 

Upravo će se dionicom preko Varde nastaviti daljnji tijek Južne mostarske obilaznice.

 

Nakon što su u ponedjeljak i utorak bila prisutna preusmjeravanja i zastoji na ovoj dionici, a vozači koji idu iz smjera Širokog Brijega bili su preusmjeravani preko Blata novom dionicom. No u idućim danima mogu ići preko kružnog toka, a vozači koji idu iz Mostara mogu također proći kružni tok u Međinama preko makadamskog dijela.

 

Novi zastoji i preusmjeravanja mogući su kada se budu izvodili završni radovi na asfaltiranju ove dionice.

 

Za sada nije moguće prometovati jedino na drugom kružnom toku kod Varde iz smjera Kobilovače i Čitluka prema Širokom Brijegu, piše Jabuka.tv.

 

Grude.com/Jabuka.tv

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja12.02.2020 21:24 sati
    Eeeee moj Ero neka pušini puteva svi znamo skontati
  • Ero12.02.2020 08:05 sati
    Neka putevima PUSINE stabi napravilo oni bez njega
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio