Hercegovački gradonačelnici i načelnici traže pravednu raspodjelu javnih prihoda

Datum objave: 12.02.2020   Broj čitanja: 359
U izjavi za medije gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević se dotaknuo raspodjele javnih prihoda..
Hercegovački gradonačelnici i načelnici traže pravednu raspodjelu javnih prihoda


Sastanak gradonačelnika i načelnika s područja Hercegovačko - neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije s predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije BiH održan je danas u Širokom Brijegu.

 

Tema sastanka je bila izrada novog Akcijskog plana Saveza za 2020. godinu, analiza pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH koju je izradio Savez, suradnji jedinica lokalne samouprave s područja Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije sa Savezom općina i gradova Federacije BiH, kao i o drugim značajnim pitanjima vezanim za zakonske propise koji se odnose na općine i gradove, objavljeno je na stranici Grada Široki Brijeg.


 

U izjavi za medije gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević se dotaknuo raspodjele javnih prihoda i koliko to utječe na lokalnu zajednicu.

 

„Nama načelnicima i gradonačelnicima uvijek je malo financijskih sredstava za realizaciju svih naših projekata. Neke stvari su se malo popravile u odnosu na prethodno vrijeme. Mislim da bi ovo udruženje trebalo igrati značajniju ulogu u borbi za naša prava jer je lokalna zajednica najvažniji segment društva“, poručio je Kraljević.

 

"Savez mora imati daleko važniju ulogu kad je riječ o problemima jedinica lokalne samouprave. Postoji određeni pomaci, a samo zajedničkim djelovanjem možemo postići određene rezultate", rekla je između ostalog direktorica Saveza općina i gradova Vesna Travljanin.

 

Ovo je jedan u nizu sastanaka koje organizira Savez općina i gradova Federacije BiH u tijeku posjeta jedinicama lokalne samouprave. U prethodnom razdoblju ovi sastanci su održani s članicama Saveza iz Sarajevske županije, Tuzlanske i Unsko-sanske županije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio