Zašto Valentin Inzko spominje samo velikobošnjačke lobiste?

Datum objave: 19.02.2020   Broj čitanja: 694
Alma Zadić, Aida Hadžialić, Arminka Helić nesumnjivo su uspješne žene, bošnjakinje koje su uspjele u tuđim državama i danas su na visokim pozicijama.
Zašto Valentin Inzko spominje samo velikobošnjačke lobiste?

 

Međutim, kada ih Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, spominje u kontekstu uspješnih ljudi iz ove zemlje onda to nikada za Hrvate ili Srbe nije dobro, osobito poznavajući Inzka koji je redovio na strani velikobošnjačke politike, a upravo su tri spomenute žene koje su mu stalno u fokusu među lobistima bošnjačke politike.

 

Ne bi se Inzko sjetio možda Capricie Penavić Marshall, najuspješnije Hrvatice na svijetu, Širokobriježanke po ocu koja je najtraženiji diplomat u Americi, a bila je doslovna prva žena Bijele kuće u vremenima predsjednika Clintona i Obame. Ne bi se sjetio Mire Radielović Ricardel, koja je bila desna ruka Donalda Trumpa i u sigurnosnoj politici SAD-a jedna od glavnih žena. Nije se sjetio ni Michaele Brekalo Kaniber, žene čiji su korijeni iz Tomislavgrada, a koja je ministrica poljoprivrede u Bavarskoj. Smatra je se budućnošću njemačke politike i zbog njenih stavova kojima brani tradicionalnu Europu u čijem je temelju kršćanstvo.

 

Inzko, prema svemu sudeći, spada među velikobošnjačke lobiste i to dobro plaćene, a plaćaju ga i Hrvati iz BiH.

 

Glava/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • robinsonkruzo21.02.2020 14:14 sati
    Treba razumjeti i incka. Petrodolari koji idu ispod stola u sablasnim količinama su njegov generalni i udarni motiv. Kad god muslimani nešto urade interesantno, Hrvati su krivi...Promatrajte samo ovog klauna, kako se pravi da nije primijetio Deklaraciju SDA na njihovom zadnjem kongresu stranke, koja je teški vid kršenja dejtona, ili kako ne primijećuje kada Komšić radi na dokidanju konstitutivnosti naroda u funkciji stvaranja unitarne F BiH. Reuf Bajrović otkriva agendu rušenja dejton i opet svi šute i jasno, traže u Hrvatima problem.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio