GRUDE: SAMO U JEDNOJ LJEKARNI PRODANO 350 RESPIRATORNIH MASKI

Datum objave: 24.02.2020   Broj čitanja: 1747
Koronavirus je stigao u Europu, u Italiji je šest preminulih i 220 zaraženih. S obzirom na blizinu Italije postoje realne šanse da će se virus pojaviti i u Bosni i Hercegovini.
GRUDE: SAMO U JEDNOJ LJEKARNI PRODANO 350 RESPIRATORNIH MASKI

 

Na nogama je i Hrvatska gdje je zabilježeno nekoliko sumnjivih slučajeva, a politički vrh cijeloga dana održava sjednice zbog trenutno svjetskog problema broj jedan.

 

Kako saznaje portal Grude.com samo u jednoj ljekarni u Grudama za dva dana prodano je 350 respiratornih maski. Žena koja je posjetila više ljekarni u Grudama također ih nije uspjela pronaći, ali su joj rekli da će se uskoro još maski naći na stanju.

 

- Činjenica je da maski nema diljem Hercegovine i da je ovakva situacija osim u Grudama i u Posušju, Čitluku, Mostaru, Neumu... ali opet nema potrebe za stvaranjem panike, a ne treba ni olako shvaćati ovu situaciju. Svijet se suočava s nečim nepoznatim, a sama činjenica da se koronavirus pojavio u Italiji govori da je tu u susjedstvu. Stoga, mjere opreza su potrebne, ali ne treba stvarati paniku kao što je danas izmišljena vijest da je koronavirus stigao u Split. Situacija se prati i u BiH i liječničke službe sve shvaćaju maksimalno ozbiljno što potvrđuju i nedavne izjave direktora SKB-a Mostar Ante Kvesića da je jedan dio bolnice opremljen za slučajeve koronavirusa - kazao nam je liječnik koji smiruje situaciju.

 

U veljači je, na području Federacije BiH 26 osoba, stavljeno pod zdravstveni nadzor zbog sumnje na koronavirus. S obzirom da je za pojedine istekao inkubacijski period, trenutno je deset osoba pod zdravstvenim nadzorom - navodi se.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • B25.02.2020 21:54 sati
    Vidim ima par dana svi po Grudama hodaju sa maskama na licu🙄
  • ...24.02.2020 19:54 sati
    Farmaceutska masinerija radi svoje.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio