Papa Franjo se razbolio: Molimo se za njegovo zdravlje

Datum objave: 27.02.2020   Broj čitanja: 2566
Papa Franjo se razbolio i propušta planiranu misu s rimskim svećenstvom širom grada u četvrtak, priopćili su dužnosnici.
Papa Franjo se razbolio: Molimo se za njegovo zdravlje

 

Vatikan je priopćio da 83-godišnji Papa ima "blažu nelagodu" i da će nastaviti s planiranim aktivnostima u četvrtak. Franjo je, međutim, radije za to da ostane u blizini Santa Marte, vatikanskog hotela u kome boravi.

 

Iz Vatikana nije javljeno ništa o prirodi njegove bolesti, ali je Papa viđen kako kašlje i curi mu iz nosa tijekom mise na Pepelnicu. To je došlo u jeku epidemije koronavirusa u Italiji u kojoj se razboljelo više od 400 ljudi, od kojih su svi na sjeveru zemlje. Rim je zabilježio tri slučaja bolesti, ali su svi izliječeni. Bilo je planirano da se Franjo sastane u bazilici Svetog Ivana Lateranskog s rimskim svećenstvom kako bi obavili misu pokajanja na početak Korizme.

 

Papa Franjo je generalno dobrog zdravlja. Kad je bio mladić, zbog bolesti respiratornog sistema, odstranjen mu je dio plućnog krila. Franjo odnedavno ima brojne aktivnosti, među kojima i generalnu audijenciju u srijedu i predvođenje vjerske službe za Pepelnicu tijekom dana u rimskoj bazilici, prenosi Associated Press.

 

Grude.com/Bljesak.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio