ERDOGAN: GRANICE PREMA EUROPI SU OTVORENE

Datum objave: 29.02.2020   Broj čitanja: 207
Turski diktator Recep Tayyip Erdogan je izjavio da su turske granice ka Europi otvorene za migrante, dok se tisuće izbjeglica okupljaju na granici s Grčkom.
ERDOGAN: GRANICE PREMA EUROPI SU OTVORENE

 

To je prva Erdoganova izjava otkako su 33 turska vojnika u četvrtak poginula u zračnom napadu u Idlibu, nakon čega je više turskih dužnosnika reklo da Turska više neće zaustavljati izbjeglice koje žele stići u Europu.

- Nećemo zatvoriti granice izbjeglicama - rekao je turski diktator.

Prema njegovim riječima, EU mora održati obećanje da će pomoći Turskoj ne samo s izbjeglicama nego i financijski. Ankara tvrdi da EU ne poštuje taj sporazum, sklopljen 2016.

 

On je rekao da je poslije njegove najave da će otvoriti granice ka Europi, 18.000 migranata prešlo granicu s Grčkom i da će taj broj rasti.

 

Na granici Turske i Grčke drugi dan zaredom grčki policajci su upotrijebili suzavac protiv migranata koji su ih gađali kamenjem, prenosi Grude.com. Grčke vlasti pokušavaju spriječiti ulazak migranata koji su pohrlili na granicu nakon najave Erdogana da će im otvoriti put ka EU. Turska se sporazumom s Europskom unijom iz 2016. godine usuglasila da zaustavi migrantski val ka Europi u zamjenu za financijsku pomoć.

 

Grude.com/Avaz.ba

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio