Poruka fra Slavka Barbarića: Svoje križeve i muke nosite s ljubavlju

Datum objave: 11.03.2020   Broj čitanja: 540
“Korizma je vrijeme kad se sjećamo Kristove ljubavi s kojom trpi za nas.
Poruka fra Slavka Barbarića: Svoje križeve i muke nosite s ljubavlju

 

Prilika je da shvatimo kako trpljenje po sebi nije donijelo ni zaslužilo spasenje, nego ljubav kojom je Krist podnio svoju muku i svoj križ.

 

Kao što djela pomoći drugima postaju djelima milosrđa, tek kad se čine radosno, ponizno, s ljubavlju i iz ljubavi, tako i pitanje križa postaje otkupiteljskom patnjom kad se križ nosi s ljubavlju. Kristova opomena jeruzalemskim ženama da ne plaču nad njim nego nad sobom i svojim sinovima, kojima je potrebno obraćenje, odgovor je nama svima. Mi ne slavimo korizmu niti se sjećamo muke Kristove da bismo oplakivali ono što je on pretrpio, nego da obnovimo svoju ljubav prema njemu.

 

Slavimo korizmu da dobijemo novi poticaj za rast u ljubavi kako bismo mogli svoje križeve i svoje muke nositi s ljubavlju.
 

Jer bez ljubavi one neće imati onu vrijednost koju trebaju imati. A to bi bio pravi gubitak. Korizma je vrijeme obnove, vrijeme obraćenja i vraćanja, vrijeme buđenja iz smrtonosnoga sna, a uvijek na novi život i za novi život po ljubavi. Vrijeme korizme počinje zimi, a završava proljećem.

 

Počinje mukom, a završava uskrsnućem."

 

Glasnik mira/Medjugorje-info.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio