PRIČA DANA: Gruđanin više ne može izdržati, odlučio nam se pojadati

Datum objave: 12.03.2020   Broj čitanja: 10089
Situacija s koronavirusom ide dalje, a država BiH s obzirom na sinergijsko djelovanje političkih dužnosnika, zdravstvenih djelatnika i naroda konačno se pokazala ozbiljnom državom.
PRIČA DANA: Gruđanin više ne može izdržati, odlučio nam se pojadati

 

Međutim, kako i obično biva kad dođu neke naredbe, tako se stvori i histerija. Jedan čitatelj portala Grude.com kojeg je žena naljutila poslao nam je svoj osvrt na situaciju, što prenosimo u cijelosti.

 

Nismo znali kako da ga imenujemo pa smo stavili Blogger Grude s dugouzlaznim u.

 

Blogger Grude

 

Pojavila se korona. To jest, nije se pojavila nego eto pojavila se u Italiji pa se moramo svi nasekirat. Jutros, ustanem popit ću kavu u miru, žena se uzbrojila oće li slat dicu u školu ili neće. Posvađa se ona sama sa sobom, a ja jadan pokušavam počet priču o jadnom strikanu Bog mu pokoj da' što je umro od gripe nazad 80 godina, ovako bilo samo nije bilo interneta, o sebi kako sam zapa' u snig 70 i neke kad sam poša' u školu, tražilo me pola sela, glava mala ne vidi se u snigu, dobio temperaturu 57... priživili kučibabe, babaroge, komuniste, ove one... ali ne da se do riči doć. Dica gledaju šta je materi, ustali i oni nervozni, kremeljave oči, a ova moja s teme na temu pa kad je dreknila da iđu ruke prat 2 i po' minute, pala slika pokojne babe s vetrine, i ona se poplašila.

 

Ajde, vidim ja nema jadu kraju, ona dica još ruke peru, ko da su mast cidili iz krmeta, kažem joj "kako god s dicom oćeš" i odem ja na posa'. Dođem na posa', gazda o koroni, kolega jedan, drugi, a meni dopizdilo i počnem kašljat ko budala. A ona čistačica odnekud izleti, radi u nas ima 217 godina, naprska me nečim isto bordoška čorba, oči ko u varena zeca, gazda me oće u izolaciju zaminio me s nekim vozačem, nema jadu kraja. Ajde kad je se to malo smirilo objasnim da mi nije ništa. One čistačice boli da prostite o čemu sam ja priča' ona prska oni otrov, gazda je hvali jer dezinficira, ja je pitam je li mislila u penziju do 2058. pošto ima još zainteresirani' za posa', ona se naljuti, tako i radni dan prođe u čudnom stanju.

 

Čim je završio posa' odem u birtiju. Manem tri ljute, pojadam se konobaru, jada se i on meni da mu gosti kašlju ko da su se dima iz agrije nagutali, ja nabacim da kašlju ko golf kec kad se pali usrid zime na - 10 i tako se malo ispričamo i pođem kući ženi. Kako znam šta će bit, prvo svratim u matere, ručam, natenta me i ona da popijem jednu ljutu jer naša ljuta čisti iznutra, manem dva tanjura čorbe, popijem čašu crnog i dobar. Mater isto prati stanje oko korone i izvrti mi bar deset "korona" od onog rata na vamo i izbifla mi kako se ona izličila svaki put: Molitvenik za dušu, a za organizam domaći kruv, malo slanine i luka. Šta reć: Mater pametnija nego ona moja, nego ko će joj reć.

 

I ajde, četiri čašice rakije u meni, čaša vina i pođem kući. Nisam ni na vrata, a ona moja trči oko stola ko da je s nojem jaja nosila. Šta je ženo, da nije poništilo utakmicu Liverpool Atletico, čeka je sinoć za 200 maraka, kad kaže ona, eno na grude.com piše dici poništilo školu, nisam džabe 74 komentara na cilom internetu napisala od sinoć. I taman kad sam mislio umit se i malo leć, eto je za mnom u wc, jamila štopericu i gleda kolko ću ruke prat. Jamio me san u neka doba. I prošlo to, taman mislio leć kad eto je opet, navalila da odemo u trgovinu. Taman i meni dobro, nestalo pive u kući. Došli, dočeka nas jedna naša prodavačica, pozdravili se, sve dobro, a kad je počelo. Ona polica ko da je uragan Katarina naletio. Ništa ne osta, meni neugodno, prodavačici drago, kartica u minusu, sve gledam kad će stat. Kako se s radija čuje korona ona još više utrpa, gledam di staje, srića vino još u badnju i badanj bi napunila. I ajde riješilo se i to, račun 400 maraka, ništa ja ne govorim, ženi drago i dici će bit drago i taman.

 

Ušli u kuću, kažem ja njoj, draga bi li moga' ja poslat na portal grude ovo što sam ja danas proša'. Ona u smij'', napade me da ne znam upalit kompjuter, a telefon mi, ko što i je, prije mene koristio pokojni Napoleon. Kažem ja njoj, oćeš ti pisat, ja znam ljude oni će objavit, kaže ona oću. Nije joj na momente bilo drago, ali sad u'va doba crkaje od smija i kaže da sam dobar. I da se razumimo mogu ja izdržat ženu beli mi diže tlak nekad i po vazdan samo ne mogu ovu koronu.

 

Bože podrži, proć će i ovo.

 

Blogger Grude/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • M16.03.2020 12:08 sati
  hahahahahah odličan si
 • Ja13.03.2020 17:12 sati
  Svaka cast na tekstu tko god ga je napisao!
 • loool13.03.2020 13:00 sati
  :D :D :D :D :D :D
 • Kķk13.03.2020 09:21 sati
  Oćel disko zapečatit, kad je već školu, oće đavla, mafija je tu uvezana, a unji nema korone..
 • Drazen13.03.2020 08:30 sati
  Hahaha svaka čast
 • 13.03.2020 07:29 sati
  Hahaha, bravo
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio