Herceg: Hercegovina je na vrijeme poduzela sve mjere, život prilagođavamo novim uvjetima i okolnostima

Datum objave: 16.03.2020   Broj čitanja: 408
Da je netko drugi na poziciji Nevenka Hercega na čelu HNŽ-a vjerojatno bi samo čekao završetak mandata i povukao se u neke mirnije vode.
Herceg: Hercegovina je na vrijeme poduzela sve mjere, život prilagođavamo novim uvjetima i okolnostima

 

Bilo da se radi o političkoj krizi gdje Bošnjaci žele preuzeti Mostar i HNŽ, ili migrantskoj gdje se želi prebaciti Sirijce i Afganistance u isti grad ili pak zdravstvenog s koronavirusom, Vlada na čelu s Nevenkom Hercegom zasad uspjeva dobiti bitke na svim frontovima, a figurativno, kapetan uspješno kormirali burnim morima.

 

Premijer HNŽ-a danas je na izvanrednoj sjednici Vlade Federacije BiH kazao kakva je situacija u ovoj županiji i u Hercegovini kao regiji općenito, te je pozdravio mjere koje se provode na području Federacije BiH. - Mi smo sretni i zadovoljni na jugu, u Hercegovini, a isto je i u susjednoj Dalmaciji da nema zabilježenih slučajeva koronavirusa. Ali, svjesni smo da se ne možemo ponašati kao izolirani otok kada je u pitanju ovaj požar, ova pandemija koronavirusa i mi smo na vrijeme poduzeli sve potrebne mjere, imenovali odmah krizni stožer, donijeli sve potrebne odluke, opremili izolacijske sobe i nabavili sve što treba da bi se suočili s ovom situacijom - kazao je Herceg u uvodu.

 

Istaknuo je da Krizni stožer HNŽ-a redovito zasjeda. - Svjesni smo značaja i potrebe koordinacije i apsolutno podržavam ovaj sastanak danas. Tu smo da bismo aktivno sudjelovali i podržali sve mjere koje su donesene. Niz mjera je danas doneseno, od preporuka za zdravstveni sektor, preporuka koje idu bankarskom sustavu, preporuka koje idu u smislu zaštite naših poslodavaca i radnika. Nama trebaju sustavne mjere i aktivnosti za spas gospodarstva i za zaštitu naših ljudi od ove pandemije - istaknuo je prvi čovjek Hercegovačko-neretvanske županije.

 

Pozvao je i medije da smiruju situaciju. - I na nama dužnosnicima i na medijima je odgovornost da smirujemo situaciju. Ne trebaju nam paranoja ni panika. Mjere jesu ozbiljne, ali mi smo odgovorni dužnosnici i želimo prilagoditi život novim uvjetima i okolnostima - kazao je među ostalim prvi čovjek HNŽ-a Nevenko Herceg.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio