Evo kakva je epidemiološka situacija u Imotskom

Datum objave: 17.03.2020   Broj čitanja: 1129
Još nitko nije upućen na infektologiju.
Evo kakva je epidemiološka situacija u Imotskom

 

Na današnjem sastanku Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga iznesene su nove informacije vezane uz epidemiološku situaciju. U Imotskoj krajini nema nijedan slučaj zaraze, a trenutno je 47 osoba u kućnoj izolaciji i u redovnom su kontaktu s epidemiologom. Još nitko nije upućen na infektologiju. Radi se o osobama koje su došle iz inozemstva.

 

Gradske ustanove ograničile su komunikaciju s građanima, a preporuča se kontakt putem telefona i elektroničke pošte. Dječji vrtići će i dalje raditi, uz mjere opreza i dezinfekcije uz preporuku roditeljima koji mogu djecu zadržati kod kuće da ih ne dovode. Svi lijekovi za kronične bolesnike su dostupni i u ljekarnama postoje dovoljne zalihe.

 

Upute za ponašanje u trenutnoj situaciji nalaze se na stranicama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga za sada preporuča:

-ograničenje rada trgovina do 18 sati uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo

-ograničavanje rada ugostiteljskih objekata svih kategorija do 18 sati

-privremenu obustavu rada teretana, fitness i rekreakcijskih centara kao i svih sportskih treninga i natjecanja

-obustavu rada plesnih škola, dječjih i drugih igraonica.

 

Apelira se na provođenje mjera dezinfekcije, čišćenje radnih i životnih prostora te izbjegavanje javnih okupljanja. Preporuča se i ograničavanje kretanja, a starijima od 65 godina preporuča se da ne izlaze iz kuća osim po hranu, lijekove i potrepštine.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio