HERCEGOVINA! NEMA ZATVARANJA CRKVI, SVETE MISE SE NASTAVLJAJU SLUŽITI

Datum objave: 19.03.2020   Broj čitanja: 1423
Biskupski ordinarijat Mostar oglasio se povodom situacije oko koronavirusa, a za razliku od Vrhbosanske i Banjolučke biskupije, na području Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije svetih misa će biti, ali izdana su posebna upozorenja.
HERCEGOVINA! NEMA ZATVARANJA CRKVI, SVETE MISE SE NASTAVLJAJU SLUŽITI
 
Naglašava se i da je oko razvoja i opasnosti koronavirusa situacija promjenjiva tako da nema dugoročnih odluka, međutim zasad je situacija takva da crkve ostaju otvorene.
 
 
- Određujemo da sve crkve na području Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, kao i do sada, dok civilne vlasti ne donesu drugačiju odluku, budu otvorene za osobnu molitvu, pobožnosti te liturgijska i sakramentalna slavlja. Dakako, uvijek pazeći da se obdržavaju uredbe i propisi mjerodavnih civilnih vlasti. Gdje je to moguće, ako dolazi više vjernika na sv. Misu, neka se postave vanjski razglasi ili da se sv. Misa slavi na otvorenom u nadolaznim proljetnim danima - navodi se u priopćenju koje potpisuje Ratko Perić.
 
 
U obrazoženju otvaranja crkve i služenja svetih misa navodi se i sljedeće. "Nije li danas na nama - Kristovoj Crkvi - da i u ovom zahtjevnom vremenu poput sv. Josipa uvedemo Isusa u svijet, a ne da ga u crkve zatvorimo te mu se ni mi svećenici ni vi vjernici ne klanjamo, niti sakramentno primamo", navedeno je između ostalog. 
 
 
 
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio