Bordeli traže zahtjev za naknadu štete: Kaiserstrasse u problemima

Datum objave: 23.03.2020   Broj čitanja: 1109
Zatvoreni kafići i zaključana vrata javnih kuća na kojima su i dalje upaljena crvena svjetla. Kriza prouzrokovana koronavirusom zahvatila je i „Bahnhofsviertel“, poznatu frankfurtku četvrt koju je pjesmom „Kaiserstrasse, Kaiserstarsse“ opjevao i splitski pjevač Siniša Vuco.
Bordeli traže zahtjev za naknadu štete: Kaiserstrasse u problemima

 

Od 18. ožujka su svi bordeli i slični objekti zatvoreni u Frankfurtu/M kao i u čitavom Hessenu. Otad su Kaiserstasse, Taunusstrasse, Elbestrasse i obližnje ulice Bahnhofsviertela tijekom dana kao i u večernjim satima sablasno puste. Na mnogim vratima stoji natpis kako su  zatvorene „iz sigurnosnih razloga”. A zatvaranje zbog straha prouzrokovanog smrtonosnim virusom onemogućilo je zaradu vlasnicima bordela i ženama koje u njima rade. “Žene se već tjednima ranije suočavale sa sve manjom potražnjom” kazala je Juanita Henning iz Udruge za socijalna i politička prava prostitutki Doña Carmen. On je za Tag24 ispričala kako su bordeli zatvoreni, a veliki dio „djevojaka noći“ se vratio svojim kućama. Vlasnici i zaposlenici javnih kuća koji su radili kao samostalni obrtnici i plaćali doprinose za socijalno osiguranje mogu sada podnijeti zahtjev za naknadu štete.

 

-Bilo je govora i o isplati naknade za zaražene osobe, ali hoće li žene dobiti nešto od toga je veliko pitanje, kazala je Henning koja traži da gradske vlasti zaustave zahtjev za registraciju novih prostitutki jer, kako je navela, u Frankfurtu je registrirano više od 2.800 prostitutki.

 

-U ovom se trenutku se ništa ne događa. Ovdje sada postoji samo ples smrti, kazala je reporteru Tag24 žena koja je željela ostati anonimna, a koja tvrdi da je 40 godina radila kao samozaposlena prostitutka.

 

Ona, kao i ostali vlasnici javnih kuća tvrde da pomoć grada još nije stigla, a skoro će kraj mjeseca, kada dospijevaju stanarina za najam prostora. Svi zajdeno tvrde kako ne mogu dugo biti „iznad vode“. Najgore što ne znaju dokad će sve ovo s koronavirusom trajati.

 

Fenix-magazin/SIM

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio