Automobil u kojem je stradala ikona filma misteriozno je nestao

Datum objave: 24.03.2020   Broj čitanja: 420
James Dean imao je samo 24 godine kada je poginuo. Iako je imao tek nekoliko filmskih uloga, ušao je u legendu i postao osoba koju i danas obožavaju milijuni ljudi širom svijeta. Njegova iznenadna smrt i dalje se prepričava, a nagađanja o prokletstvu nikada nisu prestala.
Automobil u kojem je stradala ikona filma misteriozno je nestao

 

30. rujna 1955. život je izgubila jedna od najvećih zvijezda svog vremena, mladi 'buntovnik bez razloga' kako su ga neki nazivali upravo zbog jednog od filmova koji ga je proslavio. 

 

Činilo se kako je pred njim uistinu sjajna karijera. Imao je sve, talent, dobar izgled, mladost, ali sve se promijenilo kada je 1954. James otkrio svoju ljubav prema trkaćim automobilima. Iako ih je imao mnogo, jedan ga je koštao života. Kada je ugledao srebrni Porsche Spyder bila je to ljubav na prvi pogled. 1955. postojalo je samo 90 takvih automobila i Dean ga je morao imati.

 

Već sam nadimak automobila nije slutio na dobro 'Little Bastard' (malo kopile). Jamesovi prijatelji uopzorili su ga kako ima nešto čudno vezano uz taj automobil, ali on ih nije slušao. Krenuo je na utrku u Kaliforniju, ali tamo nikada nije stigao. Na raskršću nije uspio zaustaviti auto i došlo je do stravičnog sudara. Navodno je na mjestu ostao mrtav zbog slomljenog vrata. U tom trenutku i rođena je legenda o prokletstvu.

 

Njegova smrt bila je šok za milijune fanova, a neki su čak odbijali vjerovati da je njihov idol mrtav. Pojavila se teorija kako je James u stvari živ, ali je toliko unakažen zbog nesreće da se povukao iz javnosti glumeći vlastitu smrt, piše Dnevnik.hr. Njegova nadgrobna ploča ukradena je dva puta.  Nakon njegove smrti, olupinu automobila kupio je mehaničar George Barris za dvije i pol tisuće dolara. S obzirom na to u kakvom je stravičnom stanju automobil bio, George je prodao neke njegove dijelove.

 

Svi koji su ikada došli u kontakt s bilo kojim dijelom koji je pripadao Jamesovom automobilu doživjeli su nesreće, a neki čak izgubili živote. Zanimljivo je i to što je automobil na kraju 1960. bio izložen na izložbi vezanoj uz sigurnost u prometu. Kada je izložba završila, 'Little Bastard' ukrcan je na kamion koji ga je trebao odvesti u Los Angeles, ali tijekom putovanja automobil je misteriozno nestao i dan danas ne zna se gdje je završio.

 

Priča o prokletstvu još je više proširena kada je Stephen King objavio priču 'Christine' o ukletom automobilu koja je nodoljivo podsjećala na istinitu priču glumačke ikone Jamesa Deana.

Automobil u kojem je stradala ikona filma misteriozno je nestao
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio