Apel uvoznicima, izvoznicima i špediterima

Datum objave: 24.03.2020   Broj čitanja: 651
UNO je otvorila mogućnost da špediterske kuće u ispostavama Gradiška i Šamac podnose carinske prijave na server Uprave u toku 24 sata.
Apel uvoznicima, izvoznicima i špediterima


Zbog izvanredne situacije uzrokovane epidemijom Covid 19 svi kamioni koji samo vrše tranzit robe kroz Republiku Hrvatsku u obvezi su da prelaze na graničnim prijelazima Gradiška i Šamac na sjeveru, te Bijača na jugu Bosne i Hercegovine. Zbog trenutne, veoma komplicirane procedure sa vozačima kamiona koje provodi Granična policija Hrvatske, stvorile su se velike kolone kamiona, posebno na prijelazima Gradiška i Šamac, te zastoj prometa teretnih motornih vozila.

 

Zbog toga Odjeljenje za međunarodnu suradnju i komunikacije poziva na sve prijevoznike koji izlaze iz BiH sa praznim kamionima koji idu na utovar u Hrvatsku ili prevoze robu čije je krajnje odredište Republika Hrvatska, a koja ne podliježe nadzoru nadležnih inspekcija, da koriste granične prijelaze Gradina, Brod i Izačić. Na ovakav način će se osigurati smanjenje kolona kamiona na prijelazima Gradiška i Šamac.

 

Također, pozivaju uvoznike i špediterske kuće da, u slučajevima gdje to moguće, uvozne pošiljke upućuju tranzitnim prijavama u carinske ispostave u unutrašnjosti zemlje, kako bi se rasteretio rad carisnkih ispostava Gradiška i Šamac, koje su trenutno izuzetno opterećene.

 

Kako bi se izašlo u susret gospodarskoj zajednici u BiH na način da se provođenje carinskih postupaka dodatno ubrza, UIO je otvorila mogućnost da špediterske kuće u ispostavama Gradiška i Šamac podnose carinske prijave na server Uprave u toku 24 sata.

 

Registriranjem što većeg broja carinskih deklaracija tijekom 24 sata (posebno za one pošiljke koje ne podliježu inspekcijskom nadzoru), carinska služba će moći obrađivati iste od ranih jutarnjih sati, stoji u priopćenju Odjeljenja za međunarodnu suradnju i komunikacije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio