Premier za primjer! Nema otpuštanja radnika, niti radikalnijih poteza

Datum objave: 25.03.2020   Broj čitanja: 8311
Fokus je jutros objavio poruku koju su, kako navode, dobili Viberom, a u kojoj se objašnjava što radnice kladionica Bet Live i Petice Plus trebaju uraditi da spase svoje radno mjesto.
Premier za primjer! Nema otpuštanja radnika, niti radikalnijih poteza

 

- Dobar dan, nadam se da ste svi dobro kao i vaši ukućani. Shodno novonastaloj situaciji te neizvjesnošću do kada će trajati ovo stanje, uprava firme je donijela sljedeću odluku. Svi djelatnici firme (centrala, voditelji, djelatnice na terenu) dužni su potpisati zahtjev za neplaćeni dopust.

 

Potpisivanjem ovog zahtjeva i dalje ostajete u radnom odnosu, ali zamrzavamo radno pravni status do okončanja pandemije, koja nadamo se neće dugo trajati. Jedino ovo je način očuvanja svih radnih mjesta, te se nadamo da ćete ozbiljno shvatiti ovu situaciju - piše u "uputama" Uprave.

 

Potom se navode detaljni koraci na koji način će radnice potpisati dokument u kojem "zahtjevaju" da ne primaju plaću tijekom pandemije koronavirusa.

 

- Trebate upoznati sve vaše djelatnice da trebaju sutra biti u poslovnicama u 8.30 sati ujutro. Trebaju se spojiti na računalo kladionice. Support će im poslati dva dokumanta "Obavijest" i "Zahtjev za neplaćeni dopust". Potrebno je da isprintaju "Zahtjev na neplaćeni dopust, isti popune, te potpišu. Vi ste dužni iste "Zahtjeve" pokupiti i dostaviti u centralu. Ako ne možete sve "Zahtjeve" pokupiti sutra, dajemo vam i četvrtak da iste pokupite. Ako imate poslovnica koje su u sklopu tržnih centara ili ugostiteljskih objekata kojima se ne može pristupiti recite djelatnicima neka dođu u prvu najbližu poslovnicu. Budući da nemate službena vozila, zovite prijatelje, poznanike, itd. Jednostavno, snalazite se - piše u poruci.

 

Navodno, još jedna kladionica uputila je sličan dopis svojim uposlenicama (SportPlus), od kojih traže da potpišu rješenje o neplaćenom odsustvu na dva mjeseca, uz "prijetnju" da "poduzeće ne ode u stečaj ili bude potpuno zatvoreno".

 

Redakcija Faktora pokušala je kontaktirati tri spomenute kladionice, ali se danas na pozive Faktora, na brojeve telefona koji su napisani na njihovim web stranicama, nisu javljali.

 

S druge strane iz kladionice Premier za Faktor su potvrdili da nije bilo otpuštanja radnika, niti radikalnijih poteza.

 

- Kao i svi drugi, pogođeni smo ovom krizom. Međutim, u Premier kladionica nije bilo sličnih poteza kao u nekim drugim kladionicama. Naši radnici će redovno dobijati plaće, dok smo u mogućnosti, jer u ovom trenutku nitko ne zna koliko će ovakva situacija trajati - kazao je Toni Boras, iz ureda za odnose s javnošću u sportskoj kladionici Premier.

 

Faktor.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Gegaj25.03.2020 22:19 sati
    Bravo Premier!Kladit će se raja opet Jer ste najbolji
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio