Macron: Ovo je rat, mobiliziramo vojsku! I pobijedit ćemo!

Datum objave: 25.03.2020   Broj čitanja: 489
Francuska, koja je potvrdila 231 smrt od koronavirusa što je najveće povećanje u odnosu na prethodna dva dana, objavila je da uključuje vojsku u pomoć stanovništvu protiv suzbijanja epidemije.
Macron: Ovo je rat, mobiliziramo vojsku! I pobijedit ćemo!

 

Porast umrlih iznosi 21 posto u odnosu na prethodna dva dana, objavile su zdravstvene vlasti.

 

Uz 231 umrlih između jučer i danas te ukupno 1331 smrti izazvane Covidom-19, Francuska je treća zemlja na svijetu koja je zabilježila najviše smrtnih ishoda u 24 sata iza Španjolske i Italije.

 

Operacija "Elastičnost"

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je pokretanje vojne operacije približavanjem vrhunca epidemije novog koronavirusa u zemlji. Tijekom operacije "Elastičnost" mobilizirat će se vojne snage za pomoć stanovništvu u borbi protiv epidemije.

 

Operacija "Elastičnost" će biti u potpunosti posvećena pomoći i podršci stanovništvu, kao i pomoći javnoj službi u borbi protiv epidemije.

 

U sklopu te operacije odmah će na jugu Indijskog oceana biti raspoređen amfibijski nosač helikoptera Mistral i početkom travnja nosač helikoptera Dixmunde će biti pozicioniran u području francuske Gvajane kao podrška našim prekomorskim teritorijima, najavio je predsjednik.

 

"Jedinstvo i hrabrost će nam omogućiti pobjedu. Tek smo na početku, ali izdržat ćemo", rekao je i ponovio nekoliko puta da "vode rat".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio