Pitali smo Gruđane što će raditi kad prođe doba korone: Platiti misu, otići na kavu, odraditi trening...

Datum objave: 26.03.2020   Broj čitanja: 2245
Živimo u vremenu koronavirusa. Svakodnevno razgovaramo s našim čitateljima, prijateljima i poznanicima, a neki su nam otkrili i što planiraju nakon koronavirusa.
Pitali smo Gruđane što će raditi kad prođe doba korone: Platiti misu, otići na kavu, odraditi trening...

 

"Ni u najtežem ratnom vremenu ovako nam nije bilo. Hodalo se po brdskim terenima, u minskim poljima, bombardirani su nam gradovi, među ostalima i naše Grude, ali nekako je sve bilo očekivano. Neprijatelja očekuješ, tako se pripremaš, razgovaraš o nekoj strategiji, jednostavno u glavi se na to pripremiš i tako ideš dalje. Ovdje, ne zna čovjek sad kako bi reagirao, kako bi se branio, kako bi napao. Imaš neprijatelja kojeg ne vidiš, a to je najgore", priča nam Gruđanin koji ima puno životnih utakmica u nogama i kaže da mu je ovo najteža bitka u šest desetljeća života.

 

Pitali smo neke od čitatelja što će prvo napraviti kada prođe ovo sve.

 

- Otići ću u Međugorje s obitelji i zahvalit Gospodinu što je ovo konačno završilo.

 

- Otići ću do fra Stanka, na odluku platit misu jer nam je vratio život, obitelj, prijatelje... utjeha mi je što Papa moli potpuni oprost grijeha za zaražene i preminule tako da spokojnije proživljavam ove trenuke.

 

- Sazvat ću prijatelje i onda ćemo redom zatvoriti grudske kafiće.

 

- Nazvati najbolje prijateljice. U miru ćemo popiti kavu.

 

- Prošetati s djecom do Parka, zapaliti cigaretu i dok se budu igrala gledati ću one borove i uživati u prirodi koju nam je Bog dao.

 

- Ono što i sad radim svako jutro. Sjesti ću na terasu i gledati sunce uz šalicu kave. Ali osjećati ću mir i spokoj kakav sada ne osjećam.

 

- Vratiti se intenzivnim treninzima.

 

- Ništa spektakularno što dosad nisam radio. I dalje radim svakodnevno, imam svoj obrt i ne bih mogao bez posla. Nedjeljom odem na misu jer je nisam preskakao ni u najgorim vremenima, a kamoli danas. Jedino se ne rukujem s nikim i držim distancu. Rukovati ću se s ljudima, eto jedino to će biti drukčije.

 

Imate svoje dojmove, teorije, priče, fotografije iz doba korone. Šaljite ih na info@grude.com, a najbolje ćemo podijeliti s čitateljima.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Did Vango26.03.2020 14:22 sati
    Nema vam to posle korone.... Mislim da još niste shvatili poantu!!!!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio