Red je da nešto i vrate narodu: EKI nakon banaka pomaže bolnicama

Datum objave: 26.03.2020   Broj čitanja: 555
Godinama su nas lihvarili i udarali nam kamate zbog kojih smo jedva preživljavali, međutim ovisni smo o njima jer nije bilo izbora pošto se s prosječnim plaća u BiH nije moglo normalno živjeti.
Red je da nešto i vrate narodu: EKI nakon banaka pomaže bolnicama

 

A evo, ovih dana pokazuju da i oni imaju nešto srca premda, kada vlasnici banaka daju, vjerojatno će uzeti na nekim drugim stvarima. Znamo to na primjeru švicaraca, pelješenja žiranata i drugim primjerima.

 

Ovih dana mnoge se oglašavaju kako pomažu, a posljednja koja je to učinila je mikrokreditna organizacija EKI.

 

Na Avazu su objavili priopćenje:

 

U trenucima kada se svi borimo sa “nevidljivom” opasnošću zvanom Korona virus, Covid-19, više nego ikada do sad je važno odgovorno ponašanje. Kako bismo smanjili rizik od širenja virusa, potrebno je da poštujemo pravilo “Ostani kod kuće” i smanjimo socijalne kontakte, ali je također važno pružiti pomoć onima kojima je ta pomoć najpotrebnija u datom trenutku.

 

EKI je izdvojio iznos od 50.000 KM, te je ta sredstva usmjerio za nabavku neophodne opreme sa ciljem liječenja oboljelih i prevenciju potencijalne zaraze. Tako je EKI-jeva pomoć stigla u mnoge gradove širom BiH, u bolnice, Domove zdravlja, Domove za penzionere, Crveni križ, čime je značajno olakšana briga o pacijentima i zaštita medicinskog osoblja i osoblja koje je angažirano u navedenim ustanovama.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio