GRAFOTISAK DAO 100 TISUĆA KM ZA MOSTARSKU BOLNICU

Datum objave: 26.03.2020   Broj čitanja: 2842
Iz Sveučilišne kliničke bolnice uputili su zahvalu svim donatorima u posljednje vrijeme koji nisu spomenuti u javnosti, a uputili su i apel i upute za pomoć svima koji žele pomoći u zaštiti pacijenata i prevenciji pandemije koronavirusa COVID-19.
GRAFOTISAK DAO 100 TISUĆA KM ZA MOSTARSKU BOLNICU
 

 Zadovoljstvo nam je podijeliti s javnosti da značajan broj naših lokalnih gospodarstvenika pokazuje veliki interes za različitim vrstama pomoći, između ostalog i uplatom novčanih sredstava u svrhu pomoći Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tijekom globalne pandemije uzrokovane pojavom virusa COVID-19.

 

Pored ranije u medijima istaknutih kompanija i pojedinaca, veliko hvala na donaciji upućujemo i tvrtkama: Grafotisak d.o.o.(100.000,00KM), Bernina d.o.o. (20.000,00), Kamir d.o.o.(10.000,00KM), AS Kramar d.o.o. (5.000,00KM), Williams d.o.o. (50.000,00 KM), Udruženje banaka u BiH( 100.000,00KM) i Suvad Kovač iz Australije uz posredništvo Ivice Novaka i Damira Belje (respirator), navode iz mostarske bolnice.

 

U svrhu borbe protiv pandemije koronavirusa otvoreni su novi, namjenski računi koji su popisani na kraju teksta, i to za donacije u svim valutama (dolari, euri, hrvatske kune i druge,) a svi oni koji novac žele uplatiti kao naznaku (opis plaćanja) trebaju staviti: “KORONA-SKB.”

 

Sve daljnje informacije o donacijama, kao i objave imena naših donatora moći ćete pratiti na službenoj web stranici bolnice: Skbm.ba/koronavirus/

 

Javnost ćemo pravovremeno i transparentno informirati o nabavi opreme od donacija gdje se SKB Mostar u potpunosti obvezuje na transparentnost prema donatorima, medijima, cjelokupnoj javnosti kao i nadležnim institucijama, ističu iz službe za odnose s javnošću SKB Mostar.

 

Navode kako je najveća potreba SKB-a Mostar, kao i velike većine bolnica u cijelome svijetu, u ovome je trenutku medicinska oprema potrebna za prevenciju daljnjega širenja pandemije.

 

U interesu javnosti i opće zdravstvene situacije velikog broja ljudi koji u slučaju bolesti gravitira SKB-u Mostar, priopćavamo kako smo, kao i većina svjetskih bolnica, suočeni s brojnim problemima koji otežavaju nabavku medicinske i zaštitne opreme, čak i uz najbolju volju onih koji nam se javljaju sa željom da nam pomognu i nas samih.

 

Oni koji mogu, te svi oni koji osjećaju da bi mogli, pomoći nam najviše mogu izravnim doniranjem medicinske opreme; prioritizirano na sljedeći način:

 

 1. Respiratori
 2. Zaštitne maske s certifikatom FFP3 standard EUR (ili američki N 95 standard) kao i maske s certifikatom FFP2
 3. Zaštitna odijela protiv Covid–19 (preferirano: Chemical protective coverall type 3)
 4. Maske kirurške jednokratne s gumicom, troslojne, s PVC slojem
 5. Rukavice nitrilne
 6. Medicinske kaljače
 7. Antiseptične otopine na bazi minimalno 70% alkohola
 8. Zaštitne naočale

 

Svjesni smo kako mnogi nisu u mogućnosti nabaviti opremu, unatoč svojim željama. Stoga smo otvoreni i za novčane donacije, koje će naš stručni tim transparentno trošiti na nabavku proizvoda koji služe za sprječavanje širenja virusa kao i liječenje oboljelih. U svrhu borbe protiv pandemije koronavirusa otvoreni su novi, namjenski računi koji su popisani na kraju teksta, i to za donacije u svim valutama (dolari, euri, hrvatske kune i druge,) a svi oni koji novac žele uplatiti kao naznaku (opis plaćanja) trebaju staviti: “KORONA-SKB.”

 

Važno je naglasiti kako je za očekivati da će potreba za respiratorima biti povećana, te sve one koji smatraju kako mogu pomoći u nabavci respiratora, zbog obujma donacije, upućujemo da se jave direktno telefonski na broj 036/336-505.

 

Svi oni koji imaju pouzdane informacije o mogućnosti nabavke potrebnih proizvoda, neka također budu slobodni obratiti nam se.

 

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su već pomogli rad i borbu SKB-a Mostar protiv pandemije koronavirusa, a zahvaljujemo se i svima koji će to činiti u budućnosti. Zajedno s vama, ne sumnjamo kako ćemo se izboriti sa svakim problemom, pa i s globalnom pandemijom koja pogađa i naše društvo.

 

Nemoguće je ne istaknuti profesionalnost, uslužnost, žrtvovanje i nadasve spremnost našega medicinskog osoblja koje iz dana u dan ulaže herojske napore, postižući zavidne rezultate, posebice u odnosu na sve poteškoće s kojima se suočavamo, prvenstveno zbog manjka opreme i povećanog obujma posla. Njima, i na ovaj način, izričemo jedno veliko “hvala,” i nadamo se kako ćete ga izreći i vi svojom pomoći, kakva god i kolika ona bila, naveli su iz SKB Mostar.

 

DEVIZNI RAČUNI:

 

IBAN: BA395550000047945566
PRIMATELJ: SVEUČILIŠNA KLINIČKA BOLNICA MOSTAR
ADRESA PRIMATELJA: BIJELI BRIJEG BB, MOSTAR, BiH
INSTRUKCIJE ZA PLAĆANJE: NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA
SWIFT: NOBIBA22
OPIS PLAĆANJA: KORONA-SKB

 

U KONVERTIBILNIM MARKAMA:

 

TRANSAKCIJSKI ŽIRO RAČUN U KM: 5550000047945469
PRIMATELJ: SVEUČILIŠNA KLINIČKA BOLNICA MOSTAR
ADRESA PRIMATELJA: BIJELI BRIJEG BB, MOSTAR, BiH
OPIS PLAĆANJA: KORONA-SKB

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Hvala27.03.2020 08:55 sati
  Hvala svima. Davno sam govorio da bi se poslije svakog sprovoda trebala uplatiti donacija bolnici u Mostaru u kojoj se svi liječimo, umjesto što se potroše tisuće maraka na cvijeće koje za 3-4 dana uvene i baci se u stranu. Mogli bi razmisliti o toj praksi, jer ta bolnica, kakva takva, jedina nas spašava.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio