Radončić: Bolnice, liječnici, sada ste na najvećem ispitu!

Datum objave: 26.03.2020   Broj čitanja: 216
Predsjedavajući Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje Fahrudin Radončić izjavio je da je na današnjoj sjednici donesen prijedlog o traženju pomoći za zaštitu i spašavanje i da će biti upućen Vijeću ministara BiH. Poručio je kako su sada na najvećem ispitu bolnice i liječnici.
Radončić: Bolnice, liječnici, sada ste na najvećem ispitu!

 

"Prijedlog Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje je dio uobičajenih procedura kako bi se omogućio dolazak svih humanitarnih roba i pomoći u Bosnu i Hercegovinu, što se i očekuje. Ovo se radilo kada su bile poplave. Riječ je o procedurama koje BiH mora imati", rekao je Radončić.

 

Navodi kako su usvojena i dva dodatna zaključka, da se općine, županije i Distrikt Brčko suzdrže kada je riječ o njihovim zahtjevima na resurse Oružanih snaga BiH.

 

"Resurse Oružanih snaga izbjegavamo koristiti i koristimo civilne resurse. Tražit će se da se pripadnicima Oružanih snaga omogući kretanje tijekom 24 sata", istakao je Radončić.

 

Napominje kako je uložio velike napore da se izbjegnu kaotične gužve na graničnim prijelazima iz Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj i obratno.

 

"Imali smo situaciju da su kamioni s robom po tri i više dana čekali na granici. Sada se prijevoz mnogo brže odvija. Dogovaramo da se ukinu svi granični prijelazi preko kojih se ne vrši transport roba. Građani svakako preko tih prijelaza ne mogu prolaziti", istaknuo je on.

 

Radončić, kako kaže, cijeni sve napore koje su učinili entitetski krizni stožeri.

 

"Na najvećem ispitu će sada biti naše bolnice i naši liječnici, nadamo se da će se nositi s pandemijom", zaključio je Fahrudin Radončić.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio