PREMIER DONIRAO 250 TISUĆA KM BOLNICAMA DILJEM BIH

Datum objave: 26.03.2020   Broj čitanja: 1377
Grupacija Premier sportska kladionica (društva PREMIER WORLD SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Istočno Novo Sarajevo) donijela je Odluku o donaciji novčanih sredstava bolnicama i zdravstvenim ustanovama u BiH u svrhu pomoći u borbi protiv širenja virusa COVID-19 u iznosu od 250.000 KM za nabavku medicinske opreme.
PREMIER DONIRAO 250 TISUĆA KM BOLNICAMA DILJEM BIH

 


Sredstva su raspodijeljena sljedećim bolnicama i zdravstvenim ustanovama:

 

"Univerzitetska klinička bolnica u Sarajevo (KCUS) također je kontaktirana s ciljem uplate donacije, međutim iz Kabineta generalne direktorice Prof. dr. Sebije Izetbegović, kroz dva dana (25. i 26. mart) nam nisu dostavili podatke potrebne za uplatu donacije. Ovim putem pozivamo KCUS na dostavu podataka (e-mail s pismom namjere su zaprimili) kako bismo mogli provesti uplatu.

 

BiH se, kao i gotovo čitav svijet, nalazi u teškoj situaciji. Nevidljivi i neočekivani neprijatelj prijeti urušavanju čitavih sistema. Na ispitu smo svi: obični ljudi koji moraju pokazati disciplinu, kao i vlasti koje moraju donositi teške odluke. Moramo biti svjesni da naša sudbina ovisi najviše o nedovoljno plaćenim i nedovoljno opremljenim medicinskim djelatnicima. Stoga se svi zajedno moramo ujediniti da pomognemo tim ljudima da pomognu svima nama.

 

Kao društveno odgovorna grupacija koja već 20 godina posluje u BiH te kontinuirano sudjeluje u humanitarnim akcijama, pomaže rad humanitarnih udruženja te sportskih i kulturno-umjetničkih kolektiva, smatramo da je poseban vid odgovornosti na firmama koje uspješno posluju u našoj zemlji te da iste u vrijeme ove nepogode moraju pokazati solidarnost i izdvajanjem financijskih sredstava dati doprinos zajedničkom cilju.

 

Iako je i Premier kladionica trenutno suočena s obustavom rada na 630 uplatno-isplatnih mjesta, iako ni sami ne znamo hoćemo li uspjeti preživjeti ovu situaciju, odlučili smo koliko god je to moguće ustrajati u ovoj borbi, isplaćivati plate našim radnicima, podnositi milioske gubitke te uz sve to donacijom od 250.000 KM bolnicama u Bosni i Hercegovini pomoći u borbi protiv ovog virusa. A ukoliko ova borba potraje više od tri-četiri mjeseca, Premier kladionica će se ponovno uključiti i u skladu sa svojim mogućnostima opet pomoći.

 

Ovim putem pozivamo i sve druge privredne subjekte kojih nemali broj uspješno posluje u našoj zemlji da na isti ovakav način, a svako u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ljudima koji svakodnevno riskiraju svoje da bi spasili naše živote. Naš zdravstveni sistem nije dovoljno jak da sam iznese teški teret ove borbe. Pomoć je nužnost i dužnost svih nas!

 

Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj poziv slijediti i druge firme iz BiH te kako ćemo svi zajedno našim liječnicima i medicinskom osoblju omogućiti nužnu zaštitnu opremu i sredstva da se bore za sve nas.

 

Vođeni sloganom koji Premier sportsku kladionicu krasi već 20 godina i vjerujući u njihovo znanje, volju i požrtvovnost u ovim trenucima, svim liječnicima i medicinskom osoblju zaposlenom u zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine, poručujemo 'kladimo se da ste najbolji'", priopćeno je iz Premier sportske kladionice.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio