Pralas: Dragovoljac HVO-a bez kojeg bi Hercegovina imala manje vatrogasnih vozila

Datum objave: 30.03.2020   Broj čitanja: 5039
Krizni stožer HNŽ-a danas je potvrdio tužnu vijest, da je nakon osobe iz Gruda, preminuo i muškarac iz Mostara, čiji su korijeni također sa šireg područja općine Grude. Radi se o Vencelu Pralasu.
Pralas: Dragovoljac HVO-a bez kojeg bi Hercegovina imala manje vatrogasnih vozila

 

On je bio prvozaraženi u Hercegovini, a nažalost, smrtnost u Hercegovini sada već doseže 4 posto od koronavirusa, a dosta je osoba još na liječenju ili u samoizolaciji, stoga još jednom naredba: Pridržavajte se svih uputa.

 

Prvozaraženi Vencel Pralas, nažalost, bio je proteklih dana tema zbog toga što je u bolnicu došao s koronavirusom, prema vlastitom priznanju nesvjestan da uopće boluje od nove vrste virusa, međutim u opasnost je doveo osoblje i pacijente u bolnici. - Niti ja niti bilo tko od nas nije ništa skrivao, nismo postupali neodgovorno niti učinili bilo što da svjesno ugrozimo bilo koga - kazao je prvozaraženi u priopćenju.

 

Pokojni Pralas bio je pripadnik i dragovoljac HVO-a koji je nakon rata ušao u svijet biznisa i okušao se u različitim branšama. Imao je tiskaru u Mostaru, a zapošljavao je veći broj stručnih ljudi u privatnoj tvrtki koja je sklapala vatrogasna vozila u južnoj mostarskoj gospodarskoj zoni. Bez Pralasove tvrtke bilo bi i manje vatrogasnih vozila u Hercegovini, a samim time bi i postupak dezinfekcije cesta i ulica koji se odvija ovih dana išao sporije.

 

Kada se izuzme činjenica da je Pralas bio prvozaraženi u Hercegovini, njegova društvena uloga za ovo područje bila je itekako velika.

 

I dalje na snazi ostaje apel: Pridržavajte se svih uputa nadležnih.

 

Grude.com

Za ovaj članak komentari nisu dopušteni.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio