Potres na burzi potopio i najveće

Datum objave: 01.04.2020   Broj čitanja: 306
Microsoft je izgubio 324 milijarde no i dalje se drži iznad "magične granice"..
Potres na burzi potopio i najveće

 

Pandemija koronavirusa nije opasna samo po zdravlje ljudi diljem svijeta, već je narušila zdravstveni sustav zemalja koje su najpogođenije, ali i svjetsko gospodarstvo, što osjećaju i oni najveći. Kao Apple, Amazon, Alphabet i Microsoft, između ostalih.

 

Ali, ova četiri su ključna jer riječ je o kompanijama koje su još 21. veljače imale tržišnu kapitalizaciju iznad bilijun američkih dolara. A od 23. ožujka Microsoft je jedini koji nije pao ispod te "magične granice".

 

Microsoft je prije jačanja aktualne globalne krize bio na gotovo 1,4 bilijuna dolara vrijednosti, baš kao i Apple, no od tog je trenutka podosta izgubio. Doduđe, ne kao Apple koji je izgubio 388 milijardi dolara vrijednosti pa vrijedi "samo" 982 milijarde dolara, zaključno s 23. ožujkom.

 

 

Microsoft je izgubio 324 milijarde no i dalje se drži iznad "magične granice", što je podosta pozitivan znak, ali i pokazatelj da se oslanjanje na softverski dio poslovanja nekako ipak više isplati.

 

Iako, u Alphabetu se možda ne bi s tom tezom složili jer vrijednost kompanije je jedva iznad 700 milijardi dolara, a prije nešto više od mjeseca dana, bila je na nešto više od bilijun. Ali, gubitak 295 milijardi dolara kroz težak period učinili su svoje.

 

Gubitaš je i Amazon, ali pao je za samo 96 milijardi dolara, što znači da bi se mogao ustabiliti i tijekom ove krize, što i ne čudi jer Jeff Bezos kao lider jako dobro zna kako se prilagoditi vremenu, tržištu, korisnicima i pritom profitirati.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio