Bet Live i Petica dali otkaze, Vladu FBiH okrivile za situaciju

Datum objave: 03.04.2020   Broj čitanja: 1897
Do jučer su kladionice bile među najprofitabilnijima u BiH, međutim kako je stigao koronavirus, neke od njih se ponašaju kao da su redovito u minusu radile.
Bet Live i Petica dali otkaze, Vladu FBiH okrivile za situaciju

 

Među njima je i Bet Live koji šalje poruke svojim zaposlenicama i zaposlenicima, a posljednju od poruka donosimo u cijelosti. Nažalost, za djelatnike Bet Livea i Petice plus nema plaća dok ne prođe kriza.

 

Svim djelatnicama i djelatnicima u Federaciji BiH,


nadamo se da ste dobro, što je i najvažnije u ovoj veoma teškoj situaciji u kojoj se svi skupa nalazimo.


Dva tjedna već je prošlo od kako je Naredbom Kriznog štaba zabranjen rad priređivačima igara na sreću. Stoga, odlučili smo vam se obratiti vezano za do sad učinjeno kao i za daljnje radnje, a koje su usmjerene za očuvanje firme.
Pokušat ćemo to poredati kronološki.

 

Naime od prvog dana od kada smo dobili “Naredbu” da zatvorimo naše poslovnice krenuli smo u “borbu” sa situacijom u kojoj smo se našli.


Tako smo u više navrata pisali Federalnom ministarstvu financija, a naši upiti, kao i upiti drugih gospodarskih subjekata kojima je zabranjen rad, odnosili su se na pokrivanje doprinosa, subvencija plaća (barem minimalne plaće) kao i drugih mjera za koje možemo vidjeti da su zemlje u okruženju promptno donijele za svoje gospodarstvo kao set mjera pomoći gospodarstvu.
Do dana današnjeg niti jedan odgovor na naš upit nismo dobili, niti pozitivan niti negativan.


Nakon što smo vidjeli da ćemo ući u 4. mjesec bez ikakvih saznanja vezano za naše upite odlučili smo se da idemo na “Neplaćeni dopust” što podrazumijeva da zamrzavamo radnopravni status, a to NE ZNAČI otkaze ugovora o radu, nadajući se da ćemo što prije, ponovno otvoriti naše poslovnice u četvrtom mjesecu. S “Neplaćenim dopustom se NE MOŽETE PRIJAVITI na zavod za zapošljavanje jer formalno pravno ste još uvijek u radnom odnosu. Međutim, kako stvari stoje, šanse za otvaranje poslovnica u četvrtom mjesecu su minimalne jer je naša zabrana rada produžena do 15.04.2020. g., a i poslije toga će vjerojatno biti produžena do 01.05.2020., a možda i dalje.


Budući da nitko od nas ne zna kada će ova situacija završiti i kada ćemo ponovno otvoriti naše poslovnice, ne želimo vam obećavati i davati lažnu nadu koju ne možemo ispuniti, jer firma nije u mogućnosti da učini više od isplate plaća za 3. mjesec.

 
Vlada Federacije je danas 03.04.2020. g. donijela nacrt stabilizacijskih mjera, koje su u najmanju ruku smiješne i koji više izgleda kao set mjera za ubrzano davanje otkaza nego za spas ekonomije.
Iz svih prethodno navedenih razloga, a to su:
ne znamo kada će završiti ova situacija
nema pomoći države kada je u pitanju subvencioniranje plaća za one kojima je zabranjen rad “Naredbom” kriznog stožera pokušaja da očuvamo firmu, nemogućnosti da se prijavite na Zavod za zapošljavanje i time ostvarite naknade sa Zavoda
donosimo odluku da svim radnicima uručimo “Rješenje o prestanku radnog odnosa” kako bi se mogli prijaviti na Zavod za zapošljavanje, tako da svoja daljnja prava, naknadu za nezaposlenost, zdravstveno osiguranje i sl. možete ostvarivati putem Zavoda.
“Rješenje o prestanku radnog odnosa” ćemo vam poslati na kućnu adresu čim dobijemo ovjerene odjave iz Poreznih ispostava, jer je to nužno da imate prilikom prijave na Zavod za zapošljavanje.
Djelatnice koje su na bolovanju ostaju i dalje u radnom odnosu.
Nekoliko proteklih dana koji su iza nas bili su veoma teški, kako nama koji donosimo odluke tako i vama jer se svi zajedno nalazimo u jednoj veoma teškoj situaciji iz koje se nadamo da ćemo izaći živi i zdravi.
Ono što vam obećajemo jeste da čim se situacija smiri pozvati ćemo vas na vaša radna mjesta.
U nadi da se ponovno svi uskoro vidimo kao dio grupacije “Bet-Live” i “Petica Plus” jer i dalje računamo na vas srdačno vas pozdravljamo.

 

 


UPRAVA FIRME

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Grude04.04.2020 08:28 sati
    E sad nek ovo citaju oni sto su redovno u kaxionici Pa nek vide kakvisu vlasnici Sad bi trebalo da se ne ide u kladionice kad se otvorr
  • Kićo03.04.2020 21:04 sati
    Šteta ako se igre na sreću više niksd ne otvore. Daleko im kuća bila, počinili smo otkad ne rade a cure što su radile će sigurno naći bolji posao.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio