Predložene oštrije mjere, među njima i restrikcija kretanja između općina

Datum objave: 04.04.2020   Broj čitanja: 787
Dr. Jurica Arapović, infektolog u SKB Mostar kazao je da je na području HNŽ-a 99 oboljelih od koronavirusa. Kazao je i da je do sada izdato 1.761 rješenja o samoizolaciji.
Predložene oštrije mjere, među njima i restrikcija kretanja između općina

 

- Kao čovjek i zdravstveni radnik moram se obratiti javnosti. Svjedoci smo da restriktivne mjere polučuju rezultate, ali s druge strane, od jučer imamo liberalizaciju mjera što nije bila preporuka struke. Svjedoci smo da je naša županija žarište u Federaciji BiH i da su najveći i najpogođeniji gradovi unutar naše županije. Stoga, preporuke svim nadležnim da se uvode strožije mjere i mi smo na sastanku koordinacijskog tijela predložili određene mjere za koje se nadamo da će biti donesene u narednih nekoliko dana - rekao je dr. Arapović.

 

Govoreći o mjerama koje su predložili Koordinacijskom tijelu, dr. Arapović je naveo da prioritet treba biti restrikcija kretanja između općina, ali i vikendom kako ne bi došlo do lokalne transmisije između općina.  

 

Kada je riječ o Mostaru, gdje su 33 potvrđena slučaja, rečeno je da se ne radi o lokalnoj transmisije već transmisiji među građanstvom što je još opasnije. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio