Čović s predsjednicima županijskih vlada razmatrao stanje na terenu

Datum objave: 07.04.2020   Broj čitanja: 376
Sa sastanka je upućen poziv Vladi Federacije BiH da žurno donesu odluku o raspodjeli sredstava na ime dodjele financijske pomoći prema županijama, gradovima i općinama..
Čović s predsjednicima županijskih vlada razmatrao stanje na terenu


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je online sastanak s predsjednicima županijskih vlada iz redova te stranke i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite na kojem su razmijenjen informacije o poduzetim mjerama u borbi protiv širenja koronavirusa.

 

Tom prigodom, naglašena je važnost pridržavanja svih izdanih zapovijedi, s posebnim naglaskom na osobe koje spadaju u neku od rizičnih skupinama, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 

Predstavnici civilne zaštite istaknuli su da je pripremljen smještaja za izolaciju osoba koje se u BiH vraćaju iz drugih država.

 

Ponovno je naglašena potreba daljnjeg koordiniranja svih tijela koja donose mjere i zapovijedi, te njihova bolja suradnja i komunikacija pri razmjeni iskustava i mišljenja, ali i donošenja budućih odluka i praćenja svih daljnjih aktivnosti.

 

Sa sastanka je upućen poziv Vladi Federacije BiH da žurno donesu odluku o raspodjeli sredstava na ime dodjele financijske pomoći prema županijama, gradovima i općinama, a da se posebnom odlukom dodjele financijska sredstva za nabavku opreme bolnicama i domovima zdravlja.

 

Istaknuta je i potreba bolje zdravstvene pomoći zaraženim osobama, kao i potreba nabavke zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike, stoji na kraju priopćenja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio