Bez stručnog usavršavanja prosvjetari ZHŽ-a dali veliki doprinos društvu poučavanjem na daljinu

Datum objave: 09.04.2020   Broj čitanja: 408
Predsjedništvo Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ZHŽ-u izrazilo je zahvalnost svima koji su doprinijeli da se nastava na daljinu uspješno realizira.
Bez stručnog usavršavanja prosvjetari ZHŽ-a dali veliki doprinos društvu poučavanjem na daljinu

 

- U kratkom vremenu, zahvaljujući nadležnom Ministarstvu, na službenoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH pokrenuta je nastava na daljinu i postavljeni su materijali za učenje. Omogućeno je da svaki učitelj i učenik imaju potrebne informacije o sadržajima i načinu rada po razredima za razrednu nastavu, kao i po predmetima za predmetnu nastavu. Svi sadržaji su prilagođeni novonastaloj situaciji - ističe se u pismu.

 

Navodi se i da su u ovom sindikatu svjesni i da je ovakav oblik rada otežavajući kako za učenike i roditelje, tako i za učitelje, ali i da je naporom svih učitelja koji su dali i daju svoj veliki doprinos u izradama i objavama materijala na stranici Ministarstva, omogućeno uspješno učenje na daljinu. - Zahvaljujemo se učenicima na odgovornom radu i razumijevanju važnosti održavanja nastave i učenja na daljinu. Zahvaljujemo se roditeljima na potpori i pomaganju djeci oko učenja i u razumijevanju težine rada učitelja. Zahvaljujemo se i ravnateljima škola koji su stali uz učitelje, te ih ohrabruju i podržavaju. Naš poziv je javan, izložen pohvalama, kritikama i različitim pritiscima. Nismo imali stručnih usavršavanja, niti priprema za ovakav način rada i poučavanja. Svi moraju biti svjesni da je naše osnovno sredstvo za rad živa riječ, poučavanje i odgajanje - objasnili su.

 

U ovim teškim trenucima prosvjetni djelatnici pokazali su sposobnost prilagodbe i odgovorno dali doprinos društvu. - Samo zajedničkim snagama možemo uspješno savladati sve prepreke. Na stranici Ministarstva će i dalje biti objavljivani novi sadržaji za učenje na daljinu. U nadi da ćemo čim prije vidjeti naše učenike i kolege te nastaviti s uobičajenim načinom rada, želimo svima sretan i blagoslovljen Uskrs - priopćilo je Predsjedništvo Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio