Novi klaster u Širokom Brijegu, u Grudama slučaj povezan s jednim od postojećih

Datum objave: 10.04.2020   Broj čitanja: 1757
Iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke smo obaviješteni o 3 pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tijekom jučerašnjega dana.
Novi klaster u Širokom Brijegu, u Grudama slučaj povezan s jednim od postojećih

 

Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Grudama koja je povezana s postojećim klasterom. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana obavit će se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

 


Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i oba djelatnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju.
Do sada je u ŽZH 52 osobe bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ŽZH, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.


Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo o jednoj osoba koja je kršila ograničenja za dobne skupine, a druga kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata nisu zabilježena.


S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121.

 

Stožer civilne zaštite ZHŽ-a

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio