Nakon razgovora s liječnikom žena odustala od skoka s garaže

Datum objave: 20.04.2020   Broj čitanja: 1003
Nakon što je jedna žena prijetila da će skočiti sa Studentskog doma na Bjelavama, okončana je krizna situacija, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a SŽ.
Nakon razgovora s liječnikom žena odustala od skoka s garaže


"Nakon telefonskog razgovora s nadležnim liječnikom osoba je odustala od svoje namjere te će ista biti podvrgnuta adekvatnoj medicinskoj terapiji", kazao je on.

 

Ahmed Mulaibrahimović koordinator karantine na Bjelavama rekao je da u potpunosti razumije osobe koje borave u ovom objektu.

 

"Oni su u karanteni, za one koji su došli iz Švedske određena je karantena u trajanju od 28 dana. Oni su tu po rješenju Federalnog ministarstva zdravstva. Imali su jedno testiranje i na tom testiranju je jedna osoba pozitivna dok su dvije pod posebnim nadzorom. Jedna osoba koja je pod posebnim nadzorom je imala strah ili panični napad. Tu je ekipa Hitna pomoći i nadam se da će to biti uredu", kazao je on.

 

Kako je rekao smještaj na Bjelavama je zadovoljavajući, a oni koji borave tu se ne žale na uvjete smještaja i ishrane i po pitanju potrepština za održavanje higijene, piše Klix.ba

 

Podsjećamo, jedna žena danas oko podne odlučila je zaprijetiti da će skočiti s garaže u krugu Studentskog doma na Bjelavama ukoliko je ne puste iz izolatorija. Vatrogasci su odmah po dojavi uputili ekipu s tehničkim vozilom na intervenciju.

 

Pored vatrogasaca, na terenu su bile i policijske ekipe te Hitna pomoć. Prema prvim informacijama, žena je prvo pokušala zapaliti sobu u kojoj je smještena, a potom se popela na garažu i prijetila da će skočiti s nje.

 
FOTO: Klix.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio