PREDLOŽEN DATUM UKIDANJA POLICIJSKOG SATA

Datum objave: 23.04.2020   Broj čitanja: 2113
Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom stožeru civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana (“policijski sat”) na teritoriju FBiH.
PREDLOŽEN DATUM UKIDANJA POLICIJSKOG SATA

 

Ministar Čampara je predložio da Ukidanje zabrane kretanja građana stupi na snagu 04. svibnja 2020. godine navodeći da, na osnovu detaljne analize sigurnosne situacije u Federaciji BiH, cijeni kako su stečeni uvijeti za potpuno ukidanje ove mjere.

 

Federalnom stožeru civilne zaštite predložio je, ukoliko nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 04. svibnja 2020. godine zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se kao federalni ministar unutarnjih poslova nije upuštao, da se to početkom svibnja učini postepeno.

 

U tom slučaju ministar Čampara je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na teritoriju F BiH na način da se u periodu od 04. svibnja 2020. godine do 10. svibnja 2020. godine zabrani kretanja građana na području FBiH od 22:00 sati do 05:00 sati, a da se ova mjera potpuno ukine 11. svibnja 2020. godine.

 

Policijski sat u F BiH uveden je 21. ožujka 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa (COVID-19), priopćeno je iz Kabineta ministra,prenosi Faktor.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio