VIDEO: Domu zdravlja Grude pomogli i kontakti iz Bergama! Oporavio se i srčani bolesnik iz Gruda

Datum objave: 23.04.2020   Broj čitanja: 2218
Koronavirus koji je zahvatio cijeli svijet nije, nažalost, zaobišao ni općinu Grude, međutim kako vrijeme odmiče borba protiv novog virusa pokazuje se efikasnom.
VIDEO: Domu zdravlja Grude pomogli i kontakti iz Bergama! Oporavio se i srčani bolesnik iz Gruda

 

Bilježe se i oporavci od koronavirusa, a dvoje pacijenata koji su negativni na Covid-19 imali su srednje tešku kliničku sliku, a jedna osoba je srčani bolesnik s više ugrađenih stentova. Ta osoba je pobijedila koronavirus i izliječila se od obostrane upale pluća unatoč svim dijagnozama od ranije i hvala Bogu i liječnicima na tome.

 

U Domu zdravlja Grude su za RTV Herceg Bosne, kako prenosi portal Grude.com, istaknuli da je timski rad ključ uspjeha. Uvedeno je drive-in testiranje, bilježe se jako dobri rezultati.

 

Također, postoje kontakti i s Bergamom, najteže pogođenim gradom, te se razmjenjuju iskustva s tamnošnjim liječnicima. U prvim danima nakon pojave koronavirusa u Grudama, Dom zdravlja Grude ju je dočekao s nekoliko rukavica i maski, ali kaže se da je uspjeh i u improvizaciji, pa se i tome pristupilo kako bi se nabavila oprema koja neće kontaminirati liječnike, a kojom liječnici neće nekog drugog kontaminirati.

 

Unatoč težini situacije Dom zdravlja Grude zasad uspjeva dobiti bitku protiv koronavirusa, a kako izgleda svakodnevna borba pogledajte u prilogu.

 

Grude.com

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Xx24.04.2020 13:04 sati
    Bravo za DZ🤗
  • Ero24.04.2020 11:31 sati
    Ako je obostrana upala pluća i s obzirom na ozbiljnost ovog virusa koji je dvostruko jači od gripe čovjeku se ne može pomoći bez konkretnog lijeka ili budimo realni, čudo se mora dogoditi. Pokoj vječni svim preminulima samo nismo ni mi mogli biti bez žrtava. U SAD-u koji nas može pojesti po razvju je umrlo više od 50 tisuća ljudi, a koliko je još onih koje kriju. Nažalost, događaju se i smrtni slučajevi kod nas, samo Dom zdravlja Grude je za klasu iznad svih, a u sve domove sam dobro upućen jer zbog naravi posla imam poslovne suradnike u svim okolnim općinama. Naravno u svakom žitu ima kukolju ali Zdravkin tim funkcionira izuzetno dobro u ovakvoj situaciji.
  • Om24.04.2020 06:39 sati
    Kako vi to lijepo upakirate za javnost,nema govora🙌. A kad ste nedavno 2 puta vratili kuci (sad vec pokojnog,nazalost)covjeka koji vam je dolazio sa jako razvijenim simptomima korone? U ostale detalje necu,postupili ste krajnje neljudski!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio