Zaplijenjeno pola tone kokaina na brodu ''Budva''

Datum objave: 02.05.2020   Broj čitanja: 594
U njemačkoj luci na brodu "Budva", koji plovi pod crnogorskom zastavom, zaplijenjeno je oko pola tone kokaina.
Zaplijenjeno pola tone kokaina na brodu ''Budva''


Crnogorska policija je u suradnji s partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španjolske, Nizozemske, Savezne Republike Njemačke i američke Agencije DEA, realizirala još jednu međunarodnu policijsku akciju, koja je rezultirala presijecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Europi.

 

U priopćenju crnogorske policije navedeno je da je fokus ove institucije posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Europu, zarad sticanja velike financijske dobiti, te time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama diljem svijeta.

 

"Zapljena kokaina u Njemačkoj je još jedan pokazatelj konkretne suradnje Uprave policije Crne Gore sa međunarodnim partnerima i spremnosti i odlučnosti crnogoske policije da se stane na put organiziranom kriminalu", priopćio je MUP Crne Gore.

 

Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmjenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. "Crnogorska policija će, kao pouzdan partner, nastaviti punim kapacitetima pružati doprinos u iniciranju i provođenju međunarodnih istraga, koje će dovesti do razotkrivanja pojedinaca i kriminalnih grupa, koje na ovaj način urušavaju ugled ove profesije, kao i same države", priopćio je MUP Crne Gore.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio