Izmijenjena zapovijed o ulasku određenih osoba u BiH

Datum objave: 09.05.2020   Broj čitanja: 3880
Prilikom ulaska u BiH preko graničnih prijelaza na području FBiH osobe se trebaju prijavi za inspekcijski nadzor od Federalne uprave za inspekcijske poslove.
Izmijenjena zapovijed o ulasku određenih osoba u BiH

 

Na hitnoj izvanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ) održanoj u petak donesena je nova dopunjena, odnosno izmijenjena zapovijed kojom se od stavljanja pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana, izuzimanju određene osobe koje ulaze u BiH na graničnim prijelazima na teritorij FBiH.

 

Jučerašnjom zapovijedi točka 5 zapovijedi od 24. i 29. travnja 2020. godine se mijenja i glasi da su od ove zapovijedi izuzeti vozači u međunarodnom trasportu, strojovođe, piloti i kabinsko osoblje, osobe u pograničnom kretanju, prekogranični radnici i teško oboljele osobe (i njihova pratnja) koje idu na liječenje ili se vraćaju s liječenja.

 

Radi se o zapovijedi u kojoj se obavezuju putnici, odnosno roditelji i staratelji djece i maloljetnih osoba, bez obzira radi li se o stranom državljaninu ili državljaninu BiH, da se prilikom ulaska u BiH preko graničnih prijelaza na području FBiH prijave za inspekcijski nadzor od Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 

U tom slučaju federalni sanitarni inspektor je obavezan da svim putnicima koji ulaze u BiH na ovim graničnim prijelazima izrekne rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio