TRUMP: KORONAVIRUS ĆE MOŽDA NESTATI I BEZ CJEPIVA

Datum objave: 17.05.2020   Broj čitanja: 450
Predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je da će SAD prevladati krizu zbog koronavirusa uz postojanje ili bez efikasnog cjepiva rekavši da će zaraze jednostavno u jednom trenutku nestati.
TRUMP: KORONAVIRUS ĆE MOŽDA NESTATI I BEZ CJEPIVA


CNBC piše da je Trump novinarima u Bijeloj kući kazao da bi se u skorijoj mogućnosti moglo očekivati efikasno cjepivo i da bi to bio veliki korak naprijed za SAD.

"A ako to ne postignemo, bit ćemo poput drugih zemalja koje su imale isti problem i u kojima je koronavirus u jednom trenutku samo nestao. Može doći do toga da eksplodira rast zaraženih, ali isto tako i da se dogodi suprotno. Pratit ćemo situaciju i ako dođe do toga, umirit ćemo takvo stanje brzo i efikasno. Naučili smo mnogo toga iz dosadašnjeg iskustva", kazao je Trump.

 

Trump je upitan i za njegove prethodne komentare koje je davao o cjepivu kada je rekao da će se Amerika ponovo otvoriti s njom ili bez nje.

"To je tako, mi se polako vraćamo normalnom životu i u mnogim slučajevima je također bilo situacija da nije postojalo cjepivo za virus ili gripu, jednostavno ste se borili protiv toga", kratko je prokomentirao Trump.

Trumpove primjedbe kojima se umanjuje važnost cjepiva uslijedile su nakon značajnih napora njegove administracije da ubrza njen razvoj i distribuciju.

 

Dok se radi na razvoju cjepiva još je nejasno hoće li zaista koronavirus nestati sam. Pojedini stručnjaci tvrdili su na samom početku pandemije da postoji mogućnost da je koronavirus sezonski i da će tijekom ljeta nestati ili se značajno smanjiti njegovo djelovanje, ali da bi se u zimu trebao ponovo pojaviti.

U tekstu je navedeno da je SARS koji se 2002. godine pojavio u Kini i usmrtio gotovo 800 ljudi mogao biti suzbijen bez cjepiva.

 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je objavila da je više od 100 cjepiva trenutno u razvoju širom svijeta, a Trump je u srijedu kazao kako se pomno promatra 14 kompanija koje rade na tom procesu, a najmanje osam cjepiva se trenutno ispituje na ljudima.

 

Grude.com/agencije

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio