Dok Federacija harači, u RS-u Slovenci otvorili više stotina tvrtki

Datum objave: 18.05.2020   Broj čitanja: 306
U protekle dvije godine Slovenci su u entitetu Republika Srpska otvorili nekoliko stotina poslovnih subjekata jer je u odnosu na njihove uvjete i uvjete u Federaciji BiH ovaj bh. entitet prava porezna oaza.
Dok Federacija harači, u RS-u Slovenci otvorili više stotina tvrtki

 

Iako ih protivnici Dodikovog režima nazivaju prevarantima, saznaje se da oni imaju sve potrebne papire, a knjigovođe u ime slovenskih državljana vode njihove poslove, te su prilikom osnivanja navodili adrese svojih ureda i tako im izlazili ususret, piše Grude.com. - S obzirom da im vodimo knjige, bili smo suglasni da se prijave na našu adresu. Sve u vezi njihovog osnivanja i poslovanja je u skladu sa zakonom. Oni posluju uredno i izmiruju svoje obaveze - kazao je jedan od knjigovođa.

 

Poslovi se, kako saznaje Capital.ba ugovara u Sloveniji, a platni promet se obavlja preko računa preduzeća u RS. Porez na dobit u Republici Srpskoj je deset posto i oporezivanje se vrši samo jedanput. U Sloveniji taj porez iznosi 20 posto, plus dodatnih 27 posto, ako se podiže dividendu.Ako se, na primjer, preko poduzeća u Banja Luci ostvari dobit od milijun eura, plaća se deset posto poreza, a ostatak od 900.000 se podigne s računa i raspolaže po volji. Kada u Sloveniji zaradite milijun eura, prvo platite porez na dobit od 20 posto, a kada se podiže preostalih 800.000 država uzima još 27,5 posto poreza, ako želite uzeti dividendu. To znači da poduzetniku na dobit od milijun eura u BiH ostane 800.000, a u Sloveniji tek pola od toga.

 

Kada bi Federacija počela poput RS-a privlačiti strane tvrtke, gdje bi nam bio kraj...

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio