Željko Komšić postao radikalni Bošnjak, a Pejići iz Gruda jedini ostali u 'multietničkom' Sarajevu

Datum objave: 19.05.2020   Broj čitanja: 1395
Prijeratno Sarajevo bilo je Sarajevo duha i kulture, Sarajevo čestitih ljudi kojima nitko nije brojio krvna zrnca.
Željko Komšić postao radikalni Bošnjak, a Pejići iz Gruda jedini ostali u 'multietničkom' Sarajevu

 

Ne ostade danas ni S od tog istog Sarajeva. Današnje Sarajevo bogati se, kao Beograd u Jugoslaviji nekad, na radu hrvatskih i ostalih bošnjačkih područja u BiH.

 

U Sarajevu danas ostadoše još Pejići iz Gruda koji su dobili od Bakira Izetbegovića i SDA sve što su mogli za svoje "visokokvalitetne" udruge koje su protiv svega što je hrvatsko. Isti taj Marinko Pejić čiji su korijeni iz Sovića, u općini Grude, a koje je dalo brojne hrvatske heroje i žrtve, preko svog sarajevskog i velikobošnjačkog Hrvatskog narodnog vijeća poziva kardinala da preispita svetu misu za žrtve Bleiburga.

 

Sarajevo su danas i duhom napustili veliki pjesnici Đikić, Ivanković, Jergović i Lovrenović... Željko Komšić odavno nije Hrvat, on je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i velikobošnjak jer ga ne želimo zvati Bošnjakom pošto bi vrijeđali jedan čestit narod s kojim dijelimo ovu državu, a Komšić je prevarant koji živi na patnji bosanskohercegovačkih naroda i koji će, dok god je mržnje, biti uspješan pa makar, kao i dosad, ništa ne radio.

 

Samo je pitanje dana kada će velikobošnjačkom Sarajevu i političkim elitama, koje su naučile graditi svoj grad na radu ostalih hrvatskih i bošnjačkih lokalnih zajednica, dosaditi i Pejići i njihov lažni patriotizam utemeljen na interesu. Za razliku od Jergovića, Đikića, Ivankovića, Lovrenovića koji se uvijek imaju gdje vratiti, nismo sigurni da će Pejići biti dobrodošli u hrvatska područja na koja su toliko puta pljunuli.

 

A.M./Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio