Skandal: Ante Tomić u Slobodnoj glorificirao talijanske fašiste i Mussolinija

Datum objave: 19.05.2020   Broj čitanja: 384
Kolumnist Slobodne Dalmacije Ante Tomić, najpoznatiji po skandalu kada je zasut izmetom, te je kao nalogodavca označio ni više ni manje nego Ninu Raspudića, napisao je skandaloznu kolumnu u Slobodnoj Dalmaciji.
Skandal: Ante Tomić u Slobodnoj glorificirao talijanske fašiste i Mussolinija

 

U poznatom, medijskom glasilu Tomić je pisao o potpisivanju Rimskih ugovora i prepuštanju dalmatinskih otoka, Hrvatskog primorja i Gorskog kotara fašističkoj Italiji. I u iščekivanju osude samog postupka, Tomić je vrijeme proveo u glorificiranju Italije koja je, kako to po Tomiću lijepo zvuči, poklala Židove, ali nije težila noževima, maljevima, strojnim puškama...

 

Kolumnist, u čije pisanje se ne ulazi duboko, jer se radi o intelektualcu ograničenih mogućnosti, uspio je klanje bez noža ubaciti u istu rečenicu, premda je nejasno kako. Nije problem što on to čini, problem je u tome što to čini u uglednoj tiskovini.

 

- Prije nego krenete naricati da su Split i Rijeka završili u fašističkoj Italiji, razmislite, možda bi više trebalo žaliti stanovnike Zagreba, Karlovca, Siska, Varaždina i Osijeka, koji su bili pod ustaškom, takozvanom hrvatskom vlašću. Jer, vidite, premda je fašistička Italija bila jedna krvava diktatura u kojoj su batinali i vješali političke neprijatelje, za mnoge je bila riječ o ozbiljnijoj državi i ugodnijem mjestu za život od NDH.

 

Eto, na primjer, hrvatski Židovi koji su preživjeli to strašno vrijeme većinom su se spasili bijegom iz Zagreba i Karlovca u talijansku okupacijsku zonu. Kakvi god zločinci i koljači bili, talijanski fašisti ipak nisu držali ništa nalik Auschwitzu, nisu težili maljevima, noževima, strojnim puškama, plinskim komorama, teškim radom i izgladnjivanjem istrebljivati čitave etničke skupine.

 

Rimskim ugovorima jedan je dio ove zemlje na neko vrijeme bio spašen od zla holokausta. Zaista, nijedan ratni zločin u talijanskoj okupacijskoj zoni ne može se mjeriti s ustaškim užasima poput Jasenovca i Stare Gradiške - stoji u skandaloznoj kolumni Ante Tomića koji u Slobodnoj Dalmaciji glorificira Mussolinija.

 

A.M./Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio