Čerkez: U Federaciji koronavirus više ne možemo kontrolirati

Datum objave: 22.05.2020   Broj čitanja: 905
U posljednja 24 sata dvoje je novozaraženih koronavirusom. Stalno se donose nove mjere u smjeru povratka na način života kakav smo imali prije izbijanja epidemije.
Čerkez: U Federaciji koronavirus više ne možemo kontrolirati

 

Međutim, član Kriznog stožera FBiH Goran Čerkez prokomentirao je ukidanje mjere dvotjedne samoizolacije za osobe koje ulaze u BiH. "Ovu mjeru je donio Stožer Civilne zaštite nakon što je to uradila Republika Srpska. Krizni stožer Federalnog ministarstva nije predložio ukidanje ove mjere u ovom trenutku. Ova mjera je trebala pričekati kraj mjeseca. Imajući u vidu da predlažemo ukidanje mjera svakih 15 dana ovu mjeru je trebalo ublažiti i pripremiti druge mjere koncem ovog mjeseca", istaknuo je Čerkez.

 

Naglasio je da se situacija više ne može kontrolirati. "To predstavlja poseban rizik, odnosno veliki rizik od unosa zaraze u BiH. Razumijemo građane da praznike provedu s najbližima, ali ih molimo da se svi pridržavaju mjera zaštite. Odgovornost je na svakom građaninu. Situacija je sada stabilna, ali zbog velike količine rizika, molimo da postupite prema preporukama Kriznog stožera federalnog ministarstva zdravstva", rekao je Čerkez.

 

On je kazao da je BiH veoma daleko od proglašenja kraja pandemije i da će pratiti upute Svjetske zdravstvene organizacije. "Situacija je jako nestabilna. Europski centar za prevenciju bolesti kaže da imamo veću prisutnost virusa nego u siječnju. Moramo biti oprezni", dodao je.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio