ZHŽ: Nastava završava 5. lipnja

Datum objave: 22.05.2020   Broj čitanja: 560
Nastava u Zapadnohercegovačkoj župniji za sve učenike završit će 5. lipnja, rečeno je Feni iz ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa te županije.
ZHŽ: Nastava završava 5. lipnja

 

Odluku o završetku nastave donijela je resorna ministrica Ružica Mikulić, a pratit će se preporuke županijskog zavoda za javno zdravstvo kad je u pitanju eventualni povratak u klupe.

 

U ovom trenutku je sigurno da će nastava završiti 5. lipnja, međutim iz resornog ministarstva ZHŽ-a nisu mogli potvrdit hoće li biti povratka u klupe ili će nastava završiti online.

 

Dodaju i kako je profesorima apelirano da uzmu u obzir činjenicu kako su djeca u proteklom razdoblju istraumatizirana svjetskom panedmijom koronavirusa.

 

Ministrica Mikulić je ranije pojasnila kako problema sa zaključivanjem ocjena neće biti s obzirom na to da su djeca prije prekida nastave imala minimalno jednu ocjenu u drugom polugodištu.

 

Drugu ocjenu dobit će na osnovu zalaganja i praćenja nastavničkih i profesorskih uputa tijekom rada na daljinu, a te dvije ocjene su dovoljne za zaključnu ocjenu, precizirala je prije nekoliko dana Mikulić.

 

Kad je u pitanju polaganje državne mature za dio učenika koji fakultete žele upisati u Hrvatskoj, istaknuto je kako je ministrica Mikulić u stalnoj komunikaciji s resornim minstarstvom u Hrvatskoj iz kojeg je navedeno kako će ovdašnjim maturantima biti omugećeno polaganje mature u Hrvatskoj između 8. lipnja i 3. srpnja.

 

Inače, u Hrvatskoj je obvezno polaganje državne mature za sve buduće brucoše jer je većina fakulteta prije nekoliko godina odustala od instituta "prijemnog ispita" prilikom upisa na željeni fakultet.

 

Iz županija u FBiH koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku određeni dio maturanata se svake godine odluči na upis željenih fakulteta u susjednoj Hrvatskoj.

 

Tijekom pandemije koronavirusa Sveučilište u Mostaru u suradnji s Radio-televizijom Herceg Bosne i četiri resorna ministarstva u županijama koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku (HNŽ, ZHŽ, HBŽ i PŽ) omogućilo je online platformu preko koje su djeca svih školskih uzrasta mogla pratiti nastavu putem TV-a ili YouTubea iz najvažnijih nastavnih predmeta poput hrvatskog jezika, matematike, povijesti, zemljopisa, kemije, fizike i drugo.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio