Samo dan nakon ukidanja samoizolacije broj dolazaka u BiH drastično povećan

Datum objave: 22.05.2020   Broj čitanja: 568
Odluka o ukidanju samoizolacije za bh. državljane koji ulaze u domovinu ukinuta je 20. svibnja, a već dan kasnije broj ulazaka u našu zemlju drastično je uvećan.
Samo dan nakon ukidanja samoizolacije broj dolazaka u BiH drastično povećan

 

Tako je 21. svibnja u BiH ušlo više od 7500 njezinih državljana nego dan ranije, piše Klix.ba. Prema podacima Granične policije BiH, 20. svibnja na ulazu u BiH evidentirano je ukupno 8264 osoba, od tog broja 5002 je bh. državljana i 3362 stranaca.

 

Dan kasnije, kada je odluka stupila na snagu, na ulazu u BiH evidentirane su 17.433 osobe. Bh. državljana je bilo 12.584, dok je stranaca 4849. Državljani Bosne i Hercegovine prilikom ulaska u domovinu na granici od jučer ne dobivaju rješenje o samoizolaciji, a na pojedinim graničnim prijelazima zabilježene su duge kolone vozila. Tako se na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Maljevac u određenim dijelovima dana čekalo i dulje od sat vremena na ulazak u BiH.

 

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva Goran Čerkez danas je kazao da ovaj stožer nije predložio ukidanje mjere samoizolacije u ovom trenutku, te da je ona trebala sačekati kraj mjeseca. Podsjećamo, tijekom jučerašnjeg dana je ukinuta i samoizolacija za osobe koje su ranije ušle u našu zemlju. Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović jučer je apelirao na građane da se odgovorno ponašaju s obzirom na to da se očekuje da će velik broj njih doći u BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio