Policajci na granicama BiH za tri dana dočekali i ispratili više od 100.000 ljudi

Datum objave: 25.05.2020   Broj čitanja: 293
Ukidanje 14-dnevnog preventivne karantene izazvalo je i povećanje gužvi na granicama BiH.
Policajci na granicama BiH za tri dana dočekali i ispratili više od 100.000 ljudi

 

Granični policajci Bosne i Hercegovine protekla tri dana dočekali su i ispratili čak više od stotinu tisuća ljudi na granicama u našoj zemlji, što je rezultat ukidanja mjera samoizolacije za bh. državljane koji ulaze u domovinu, piše Klix.ba. Kako je potvrdila glasnogovornica GP BiH Franka Vican, na ulazu u BiH evidentirane su 56.933 osobe, dok su iz naše zemlje u protekla tri dana izašle 46.184 osobe.

 

Ovo drastično povećenje ulazaka i izlazaka iz BiH uslijedilo je nakon ublažavanja mjera blokade na granicama kako naše, tako i drugih zemalja.
Državljani BiH od 21. svibnja prilikom ulaska u zemlju ne dobivaju rješenje o samoizolaciji. Samo dan poslije, 22. svibnja, ukinuta je i samoizolacija za osobe koje su ranije ušle u BiH.

 

Ukidanje 14-dnevnog preventivne karantene izazvalo je i povećanje gužvi na granicama BiH. BiH nije jedina zemlja koja se odlučila za ukidanje samoizolacije. Hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova prije nekoliko dana objavilo je da strani državljani prilikom ulaska u ovu zemlju ne moraju ići u samoizolaciju, niti posjedovati negativni PCR test na koronavirus, o čemu se ranije raspravljalo.

 

I druge europske zemlje poput Njemačke, Austrije ili Španjolske također su od lipnja najavile otvorenje granica i vraćanje turizmu. Španjolski ministar Pedro Sanchez čak je i pozvao turiste da planiraju svoje ljetovanje u ovoj zemlji.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio