Tajna Milorada Dodika: Djed mu je bio Hrvat iz Studenih Vrila, 1945. nije dobro primljen...

Datum objave: 25.05.2020   Broj čitanja: 1296
Milorad Dodik izjavio je ovih dana da je sve koji su bili na Bleiburgu trebalo pobiti.
Tajna Milorada Dodika: Djed mu je bio Hrvat iz Studenih Vrila, 1945. nije dobro primljen...

 

Čovjek koji je simpatije osim kod svojih Srba pobrao i kod Hrvata, prvenstveno jer se zahvaljujući njemu gradi Pelješki Most, a Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH ne može realizirati nijedan od svojih podlih planova za Hrvate, izrekao je tako neočekivano teške riječi.

 

I dok neki naivno misle da bi se Dodik mogao pokajati zbog svoje izjave, s obzirom da to nikad nije učinio, na adresu portala Grude.com poslan je govor hrvatskog generala Ljube Ćesića Rojsa o Miloradu Dodiku. Tu Rojs govori kako je Miloradov djed napustio rodno Duvno, a razlog leži upravo u toj 45' godini, kada nije dobro primljen u svoja Studena Vrila.

 

General Rojs to je govorio u emisiji Podcast Velebit prije godinu dana. - Milorad Dodik rodom je iz Studenih Vrila, samo je promijenjeno g u k, zadnje slovo prezimena. Njegov djed bio je žandar i kad je došao iz Crne Gore 1945. godine na njega se nije blagonaklono gledalo, prije svega jer Studena Vrila nisu imala partizana ili ih je bilo jako malo i onda je došao žandar. Kada je vidio da se neće dobro provesti kod kuće, otišao je u Derventu, tamo oženio pravoslavku i prešao na pravoslavnu vjeru. Jedan od trojice sinova koje je dobio sa ženom iz Dervente je otac Milorada Dodika. Njegov djed je u Studena Vrila došao još pokoji put prije smrti - ispričao je general Rojs.

 

O tome je svojevremeno svjedočio i Petar Dodig Antelić. Djed se, prema navodima, zvao Tomislav - Toma. O povijesti Dodikove obitelji i od samog lidera Srba teško je nešto čuti, tako da se ovdje može iskoristiti ona stara hercegovačka izreka: gdje ima dima, ima i vatre...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Jure26.05.2020 07:14 sati
    Možda je dodik mislio na partizane kad je izjavio da ih je sve trebalo pobit.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio