Regres od 1500 kuna isplatit će se na račune građana

Datum objave: 28.05.2020   Broj čitanja: 779
Sindikati u zdravstvu kao problem su naglasili neisplatu zaostalih prekovremenih sati, a ministar kaže kako su to definirali prije tri do četiri tjedna.
Regres od 1500 kuna isplatit će se na račune građana

 

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u srijedu kako su sa sindikatima javih službi postigli dogovor o dodatku temeljnom kolektivnom ugovoru te o isplati regresa na račune građana, a ne putem cro-kartice.

 

“S javnim službenicima smo postigli dogovor, nadpolovičnom većinom prihvatili su onaj raniji prijedlog. Zauzeli smo stajalište da ćemo ipak regres od 1500 kuna isplatiti kako smo i do sada – na račune građana”, rekao je ministar Aladrović nakon sastanka sa sindikatima javnih i državnih službi.

 

Istaknuo je da su bili dojma da članovi sindikata nisu bili dovoljno zadovoljni idejom cro-kartice te da će pregovore s državnim službenicima i namještenicima nastaviti u petak, a vjeruje da će oni završiti pozitivno.

 

Na pitanje je li uspjeh ako je šest od 11 sindikata odbilo ponudu Vlade, Aladrović kaže kako je to kompromis.

 

“Meni je drago da smo postigli sporazum. Samo to odbijanje, to su stvari koje se rješavaju unutar i između sindikata, ja kao dio Vlade ne bih ulazio u međusobne odnose”, smatra Aladrović.

 

Naglasio je da isplata regresa direktno na račune građana ima jednak financijski obuhvat kao i isplata preko cro-kartica.

 

“Da li išao na cro-karticu ili bio isplaćen na račune korisnika, nama je svejedno. Htjeli smo napraviti posredan efekt u ekonomiji, mi vjerujemo da će i na ovaj način sve što isplatimo za regres završiti u domaćoj ekonomiji”, objasnio je Aladrović.

 

Dodao je kako je trošak isplate regresa oko 300 milijuna kuna.

 

Sindikati u zdravstvu kao problem su naglasili neisplatu zaostalih prekovremenih sati, a ministar kaže kako su to definirali prije tri do četiri tjedna.

 

“Taj problem je djelomično riješen, postoji problem prošlosti, ali to je u domeni sudskih postupaka, to ne bih dalje komentirao”, kazao je Aladrović.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio