VIDEO Milanović započeo obraćanje vojnicima s: Gospođe i gospođo

Datum objave: 28.05.2020   Broj čitanja: 878
Svi prisutni svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske u četvrtak na Hrvatskom vojnom učilištu imali su prilike svjedočiti jednom od najbizarnijih obraćanja vrhovnog zapovjednika hrvatskim vojnicima i najvišim časnicima.
VIDEO Milanović započeo obraćanje vojnicima s: Gospođe i gospođo

 

Obraćanje, jer to govor nije bio, trajalo je ukupno 17 sekundi! Da je te riječi i na takav način izgovorila njemačka kancelarka ili francuski predsjednik, svi svjetski mediji bi pisali o najavi ostavke, ali u slučaju hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića to već ulazi u kategoriju još jednog bisera predsjednika kojeg se ne shvaća ozbiljno.

 

 

"Gospođe i gospođo", započeo je lapsusom predsjednik i nastavio: "Čestitam. Nastavite raditi. Govorancija neće biti, jer je izborno vrijeme pa se lako kaže kriva riječ. To je to. Do sljedećeg viđenja, na kojem će vam vjerojatno, na promociji, vjerojatno čestitati neki drugi predsjednik ili predsjednica. Hvala", poručio je predsjednik i otišao od govornice.

 

Uslijedio je pljesak i pogled pun upitnika načelnika Glavnog stožera, viceadmirala Roberta Hranja, ali i ostalih prisutnih. Mnogi su to shvatili kao poruku "Sad ste me vidjeli i nikad više". Ostalo je potpuno nejasno o kojoj to promociji predsjednik govori jer su među okupljenima bili pripadnici svih naraštaja Oružanih snaga. Kako profesionalni vojnici tako i kadeti. Ako je to poručio kadetima, njihova promocija nakon završenog vojnog studija, koji traje četiri godine, svake je godine 19. prosinca. Je li to predsjednik poručio kako u prosincu ove godine više neće biti predsjednik?! Ako je to poručio kadetima koji su prošle godine tek započeli studiranje, ni ta se promocija ne poklapa sa završetkom Milanovićeva mandata. Njihova promocija je u prosincu 2024. a Milanoviću mandat istječe u veljači 2025. godine.

 

Nakon takvog istupa Milanović je novinarima pokušao rječnikom nogometnog trenera pojasniti što je htio reći. Poručio je kako u svojem političkom životu uvijek sjedi s jednim spakiranim koferom, jer nikad ne zna kad ga treba uzeti. Dodao je kako nije na svečanosti želio govoriti o politici pred vojskom, naročito zato što je predizborno vrijeme. Ali mogao je govoriti o onome što su mu vojni zapovjednici kazali dan ranije na višesatnom sastanku u njegovom Uredu. Ili je mogao kazati kako ćemo obnoviti borbeno zrakoplovstvo ili u kom smjeru će ići modernizacija vojske. O puno toga je vrhovni zapovjednik mogao govoriti a da se nije dotaknuo politike. Mogao je, ali nije.

 

Danas smo pokušali iz njegova Ureda dobiti pojašnjenje što je predsjednik mislio kad je rekao, ali se njegov glasnogovornik nije javljao na poziv.

 

Jutarnji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio