Pismo jednog Gruđanina: OVDJE SE JOŠ SNIVA HRVATSKA, DIŠE ZA HRVATSKU

Datum objave: 30.05.2020   Broj čitanja: 988
Leti vrijeme, idu sati, zar su već tri desetljeća prošla od jednog od najradosnijih dana u povijesti Hrvata...
Pismo jednog Gruđanina: OVDJE SE JOŠ SNIVA HRVATSKA, DIŠE ZA HRVATSKU

 

Sjećam se kao da je jučer bilo. Mi, mladi dečki, prepuni adrenalina, a u kući naučeni voljeti majku Hrvatsku. Bili su to dani zanosa, dani kada su u Grudama zavijorile hrvatske zastave, dana kada smo rekli: Nikad se više ne vraćaj Jugoslavijo!

 

Bili su to dani ponosa i slave, dani kada su nam stariji pričali o II svjetskom ratu, o svojoj kalvariji, o mnogim nevinima koji se nikad nisu vratili, o nama koji ćemo proći jednakim putem. Danas kada sve sagledam, od ratnog puta do izborene slobode hrvatske, ostao je ponos, ali i žal jer ja sam se borio za Hrvatsku, a izborio sam je sa svojim suborcima nekoliko kilometara dalje.

 

Danas, gledam svoju djecu kako odrastaju u državi u kojoj se krade na respiratorima koji bi nekome mogli spasiti život, gledam Bakirovu tvorevinu u kojoj on i njegova žena vode glavnu riječ i odlučuju o svemu. Oprostite mi, jer nisam to promijenio kada sam mogao! Ali, naivno sam vjerovao da nas neće prevariti! I ja i mnogi od nas zanesenih mladića iz tog vremena!

 

A smiri me danas samo odlazak u taj 30. svibnja 1990. godine, dan kada smo imali Hrvatsku, dan kada sam i ja u Grudama bio Hrvat! Jednom, kada Matica rijeka bude tekla, a novi ljudi budu hodili zemljom svojih baka i djedova, jednom će opet biti Hrvatska! Jer nikad je nismo prestali sanjati i uvijek smo ostali njeno najzdravije tkivo.

 

Danas, poljubite zastavu i pustite jednu suzu iskrenu i lupite petama, recite: Evo sve za Hrvatsku!

 

Gruđanin90/Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Tomislav prgomet 01.06.2020 18:07 sati
    Nije ni čudo što vam se događa kad vas vodi Čović i Komšić!
  • Živko31.05.2020 06:38 sati
    Svaka čast i pohvala na ovome članku i razmišljanju. Možemo mi izići iz Hrvatske ali Hrvatska neće nikada izići iz nas !
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio