Šuker: Nogometaši su nogometaši, oni ne znaju drugo raditi

Datum objave: 30.05.2020   Broj čitanja: 200
HNS je u subotu, na dan nastavka natjecanja nogometnih u Hrvatskoj polufinalom Kupa, predstavio projekt "Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv COVID-a 19".
Šuker: Nogometaši su nogometaši, oni ne znaju drugo raditi

 

Podsjetimo, po 35 ljudi iz svih deset prvoligaša obavili su dva PCR testa na korona virus s pet dana razmaka te serološko testiranje vađenjem krvi, rezultati govore: svih 350 testova je negativno, što znači da nema zapreka za nastavak nogometa.

 

Kod sedmero ispitanika pronađena su protutijela (granične i pozitivne vrijednosti) za korona virus, što ukazuje da su preboljeli virus. Njih je dva posto, a toliki je postotak prokuženosti i u općoj populaciji, prema dosad dostupnim rezultatima.

- Nikad nije doživljeno da je sport u cijelom svijetu stao. Vidjeli smo vikendima da nismo mogli gledati utakmice bilo kojeg sporta, imali smo velikih problema, COVID-19 poharao je cijeli svijet i mislim da je Hrvatska pokazala odgovornost i profesionalnost, ono zbog čega nas se cijeni u svijetu - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao:

- Najbolje je da se sad igra bez gledatelja, moramo biti strpljivi i čekati i slušati zdravstvene djelatnike.

 

- HNS je ispunio prioriret, odlazak na europska i svjetska natjecanja. Kvalificirali smo se za Euro, pratili smo situaciju u klubovima, bili smo odgovorni. Dobili smo od HOO-a milijun do dva kuna, a sve ostalo stvorili smo sami. Nismo smanjivali plaće, odgovorno smo se ponašali. Kad sam imao kontakt s predsjednikom srpskog saveza Kokezom, otišao sam u samoizolaciju i pokazao odgovornost. Navijači će doći na svoje, bolje da ne dovodimo cijeli ovaj proces u pitanje, ali moramo još malo pričekati.

 

- Bilo je pitanja hoćemo li prekinuti prvenstvo i proglasiti prvaka, ali što će onda nogometaši raditi šest mjeseci, raditi kao sezonci na Jadranu? Nogometaši su nogometaši, oni ne znaju drugo raditi. Bitno je da nogomet živi i da se igra - kaže Šuker.

 

- Već se radi o modelu koji se naziva "hrvatski model". S ponosom možemo reći da smo prva država u svijetu koji je objavila takav model u stručnoj literaturi. Kad pogledate ekipu koja radi u Zdravstvenoj komisiji, slobodno mogu reći da možemo voditi i Ministarstvo zdravstva - rekao je doktor Dragan Primorac, predsjednik HNS-ove Zdravstvene komisije.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio