Sačuvali smo se od koronavirusa slušajući preporuke WHO-a i prateći situaciju

Datum objave: 01.06.2020   Broj čitanja: 335
Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez kazao je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da Federalno ministarstvo zdravstva, kao ni Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva, te Zavod za javno zdravstvo FBiH nisu sudjelovali u nabavci respiratora iz Kine.
Sačuvali smo se od koronavirusa slušajući preporuke WHO-a i prateći situaciju

 

Tako sve priče koje je nametao Bakir Izetbegović, a vezane su za možebitno sudjelovanje Hrvata u ovom skandalu padaju u vodu. Krivci za višemilijunsku pljačku su Fadil Novalić - Federalni premijer, Fikret Hodžić Malina - direktor poduzeća Srebrna Malina koja se bavi preradom voća i Fahrudin Solak - šef Civilne zaštite FBiH.

 


"U aktu FMZ eksplicitno navodi da ovo ministarstvo, a ni Zavod za javno zdravstvo FBiH, nisu uopće sudjelovali, niti su bili konzultirani u nabavci respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 milijuna KM", kazao je Čerkez.

 


Čerkez je kazao da u Federaciji BiH danas imamo stabilnu epidemiološku situaciju i možemo reći da smo u prvom valu izbjegli crni scenarij širenja koronavirusa koji nažalost nisu izbjegle i neke mnogo razvijenije i bogatije zemlje od nas. - U konačnici to je i rezultat rada Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koje je radilo i donosilo mjere bazirane na Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, preporukama WHO, ali i vlastitim procjenama epidemiološke situacije u FBiH", naveo je Čerkez koji se istaknuo kao jedan od najboljih hrvatskih kadrova u Federaciji BiH u doba korona krize.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio