Broj mobitela postaje vaš bankovni račun

Datum objave: 02.06.2020   Broj čitanja: 547
Ovu uslugu u Hrvatskoj korisnici mogu zatražiti u svojoj banci.
Broj mobitela postaje vaš bankovni račun

 

Tehnološke inovacije u okruženju sve intenzivnije mijenjaju naše životne navike, uključujući i navike plaćanja.

 

Tražimo da nam sve bude lako i dostupno, jednostavno za korištenje, a transakcije izvršene jednim klikom i u svega nekoliko sekundi, prenosi Poslovni.hr

 

Može li se novac nekome poslati jednostavnije i brže od klasičnih uplata nalogom na koji morate upisati IBAN? Zašto pamtiti i unositi broj bankovnog računa, odnosno, zašto on ne bi bio jednak broju mobitela? Broj mobitela može biti vaš bankovni račun i moguće je izvršavanje plaćanja na određeni broj mobitela kojeg korisnik odabire u svojim kontaktima u mobitelu neovisno o tome kojoj banci kontakt pripada i neovisno koju mobilnu uslugu banke korisnici koriste.

 

Ovu uslugu u Hrvatskoj korisnici mogu zatražiti u svojoj banci.

 

Ovakav način plaćanja moguć je zbog Fininog Registra posrednih identifikatora putem kojeg će banka u registru Fine provjeriti koji IBAN pripada Vašem kontaktu iz imenika, odnosno odabranom broju mobitela.

 

Trenutno će banke Finin registar moći koristiti na području Republike Hrvatske, a kasnije će se osigurati razmjena podataka sa sličnim registrima u EU, čime će biti omogućena plaćanja na broj mobitela odabranog kontakta diljem EU.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio